spot_img
1.6 C
Rapla
Kolmapäev, 8 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSFOTOD: Rapla riigigümnaasiumis peeti sarikapidu

FOTOD: Rapla riigigümnaasiumis peeti sarikapidu

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman.

Neljapäeval, 8. veebruaril peeti Rapla riigigümnaasiumi sügisel valmivas õppehoones sarikapidu. Sellega tähistati tulevase koolihoone maksimaalse kõrguse saavutamist.

Ehitustöid teostava ettevõtte Ehitus5ECO OÜ juhatuse liige Margo Padar ütles oma sõnavõtus, et sarikapidu on tema jaoks justkui taliharjapäev – esimene pool ehitusprotsessist on läbitud ja teine pool veel ees.

Sarikapeo käigus toimunud ringkäigul said osalejad heita esmakordse pilgu hoone valmivatele klassiruumidele, auditooriumile, kabinettidele ja õpetajate toale. Sarikapidu ise toimus riigigümnaasiumi tulevastes sööklaruumides.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ja Ehitus5ECO OÜ sõlmisid eelmisel aastal lepingu Rapla tulevase riigigümnaasiumi õppehoone rajamiseks. Ehitustööde maksumus on 4,7 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Rapla valla ehitatav riigigümnaasium on kavandatud 360 õpilasele. Koolihoone netopind on ligikaudu 3435 ruutmeetrit, sealhulgas olemasoleva rekonstrueeritava hoone netopind 1310 ruutmeetrit. Uus koolihoone avatakse 2018. aasta sügisel.

Rapla riigigümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar sõnas ootusärevalt, et ta ei jõua ära oodata, millal saab uude koolimajja sisse kolida. “Innovaatilisel koolimajal peab ka olema innovaatiline meeskond, hetkel on käimas tulevaste õpetajate värbamine ja teeme seda videointervjuude vahendusel,” sõnas Kautsaar.

“Tulevane koolihoone koosneb kahest hooneosast: vana koolimaja osas on valdavalt klassiruumid (sh muusika- ja kunstiklass), uude hoonesse tuleb peasissepääs koos garderoobiga, toitlustus, laiem rekreatsiooniala koos raamatukoguga, arvutiklassid ning kaldauditoorium,” selgitas Riigi Kinnisvara AS projektijuht Taavi Aare. “Lisaks asuvad uues osas koolipersonali tööruumid ja klassiruumid.”

Sarikapärja tõid katuselt alla Riigi Kinnisvara AS (RKAS) juhatuse esimees Kati Kusmin ning Rapla riigigümnaasiumi direktor Sirje Kautsaar.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused