spot_img
-2.8 C
Rapla
Neljapäev, 1 dets. 2022
spot_imgspot_img
RSEidapere kool ja lasteaed viiakse ühise juhtimise alla

Eidapere kool ja lasteaed viiakse ühise juhtimise alla

Siim Jõgis.

Kehtna vallavolikogu otsustas kolmapäeval, 21. veebruaril toimunud istungil ühendada Eidapere kool ja lasteaed Kukupai ühise juhtimise alla.

Kehtna abivallavanem Katrin Velleste põhjendas otsust sellega, et teeninduspiirkonnas on laste arv järjepidevalt vähenenud ning väheneb tulevikus veelgi. Kooli ja lasteaia ühendamise mõte on õhus olnud juba aastaid ning nüüd jõuti konkreetse otsuseni.


Kui kõik läheb plaanipäraselt, siis jõustub kahe asutuse ühendamine alates järgmisest õppeaastast ehk 1. septembrist 2018. Juba praegu käib kooli ja lasteaia vahel tihe koostöö. Näiteks korraldatakse koos üritusi ning ühised on ka köök, muusikaõpetaja ja logopeed. Ühinemise järel muutub asutus põhimõtteliselt lasteaed-põhikooliks ning kannab nime Eidapere Kool. Praeguse laste-aia nimi Kukupai kaob lihtsalt ära.
Nii Katrin Velleste kui ka Eidapere kooli direktor Riina Tomingas ütlesid, et lasteaialaste ega lastevanemate jaoks sellest ühinemisest midagi muutuda ei tohiks. Tomingas ütles, et lasteaialastega hakkavad tegelema samad inimesed, kes praegu. Ainult direktori koht koondatakse. Kuni 2016. aasta sügiseni oli Eidapere lasteaias Kukupai kaks rühma, nüüd on neid alles üks. Kooli ja lasteaia ühendamise kasuks räägib Velleste sõnul ka see, et nii muutub raha kasutamine efektiiv-semaks ning see teeb laste jaoks ülemineku lasteaiast kooli sujuvamaks.
Õhus oli ka variant viia ühise juhtimise alla Järvakandi ja Eidapere lasteaiad, kuid see suurt poolehoidu ei leidnud. Velleste sõnul saadi ka Eidapere kogukonnalt signaal, et eelistatakse lasteaia ühendamist kohaliku kooli, mitte Järvakandi lasteaiaga. Riina Tomingas tõdes, et see teema on tõepoolest olnud õhus juba aastaid, kuid praegu tuli lauale kuidagi ootamatult. Tema sõnul oleks võinud enne otsuse langetamist rohkem rääkida nii lasteaia- kui koolilaste vanematega. Põhimõtteliselt Tomingas toetab ühendamise otsust ning ta lisas, et nüüd tuleb mõelda, kuidas see muudatus töökorralduslikult läbi viia.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused