spot_img
4.9 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
RSKirikumuusika Raplamaal on kavandatud juuli- ja augustikuusse

Kirikumuusika Raplamaal on kavandatud juuli- ja augustikuusse

Tiiu Luht / foto: Tiiu Luht.

Veebruaris peetud Tallinna XI Talvefestivali kontsertide ritta kuulus galakontsert Estonia kontserdisaalis, millega tähistati Pille Lille Muusikute Fondi (PLMF) juubelit – 15. sünnipäeva.
Ooperilaulja Pille Lille mõttest ning kodanikualgatusena 2003. aastal sündinud heategevuslik fond on olnud mitmel moel abistavaks käeks eelkõige noortele andekatele muusikutele, pakkunud neile võimalust end professionaalselt täiendada, samuti loonud mitmekesiseid esinemisvõimalusi Eestis ja välismaal.
PLMF korraldab praegusel muusikamaastikul nelja suurt üritust: Tallinna talvefestival, Tallinna kammermuusikafestival, Eivere klaverifestival ja Rapla kirikumuusika festival. Kontsertide kõrval on kindel koht ka lauljate ja pillimängijate suvekoolidel, mille lõppkontserdid on samuti suure publikumenu pälvinud. Andekaid noori lauljaid, muusikuid, heliloojaid või dirigente on PLMF esile tõstnud ka preemiaga. Sellise autasu on teiste hulgas saanud noor helilooja Pärt Uusberg Raplast.
Galakontsert sünnipäeva auks oli suurejooneline. Vanalinna muusikakooli väikeste viiuldajate ansambel Võlukeeled haaras saabujad juba fuajees muusikameeleollu, mis jätkus suures saalis, kuulates klassikavalikut heatasemelises esituses. Mitmed interpreedid on kirikumuusika kaudu Rapla rahvalegi tuntud.
Rapla kirikumuusika festivali korraldab PLMF alates 2010. aastast. Tänavused festivalikontserdid Raplamaa kirikutes on ajaliselt kavandatud suurde suvesse – 26.juulist 8.augustini. Praegu on käsil programmi lõplik koostamine ja esinemiste täpsustamine, ütles Pille Lill. Kindlasti tuleb ka suvekool, lubas ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused