3.3 C
Rapla
Neljapäev, 25 apr. 2024
RSErametsakeskus sättis end Raplas sisse

Erametsakeskus sättis end Raplas sisse

Siim Jõgis / foto: Siim Jõgis.

SA Erametsakeskus Tallinnas asunud kontor sulges oma uksed 23. veebruaril ning avas need uuesti Raplas 5. märtsil. Asutuse kolimine oli üks osa riigi kavast avaliku sektori töökohtade Tallinnast väljaviimiseks. Alates esmaspäevast asub SA Erametsakeskus aadressil Tallinna mnt 22, Raplas asuva ärimaja neljandal korrusel.

Erametsakeskuse juhatuse liige Jaanus Aun ütles, et Raplasse pindade otsimisel kaaluti kolimist ka riigimajja ja Tallinna maanteel asuvasse pangamajja. Ometi tegi kõige parema pakkumise just ärimaja, kuhu praegu end sisse sätitakse.
Aun tõdes, et küllap kulgeb terve esimene nädal veel kolimise ja kohanemise tähe all. Klientidele see suuri ebamugavusi pakkuda ei tohiks, sest metsatoetuste taotlemisel on nii suhtlemine kui ka menetlemine muutunud suuresti elektrooniliseks.
Üha vähemaks on jäänud seda, et keegi tuleb paberid näpus kontorisse ja esitab taotluse kohapeal. Küll aga on üks periood aastas, kus tuleb selleks valmis olla. Selleks on kevadine aeg aprillis, kui on Natura hüvitise taotluste esitamise aeg. See puudutab tuhandeid inimesi, kes tavaliselt metsateemadega kokku ei puutu. Kuigi taotluse saab esitada ainult elektrooniliselt, on ikka metsaomanikke, kes tulevad kontorisse abi paluma. Selleks tuleb Auni sõnul valmis olla.
“Vähemalt Tallinna kontoris oli meil sel perioodil järjekord uksest väljas. Inimesed tulid kontorisse, pin-kalkulaatori koodid ja ID-kaart kaasas, ning palusid, et me neid aitaksime. Loomulikult meie spetsialist neid ka aitas,” rääkis Aun. Seetõttu võeti ka kolimine ette just veebruaris-märtsis, et olla aprillis Natura hüvitiste taotlusvooruks valmis. “Meie mõte oligi kolimine ära teha kas enne seda või alles suvel. Tahtsime enne ära teha,” ütles Aun.
Kuna kõige rohkem metsaomanikke elab Tallinnas ja Harjumaal, avab SA Erametsakeskus aprillis ajutiselt ka Tallinna teeninduspunkti oma vanal aadressil Mustamäe tee 50. Aun ütles, et oluline on ka see, et koos Erametsakeskusega avavad Raplas oma esinduse kaks kohalikku metsaühistut – Vardi Erametsaselts ja Kohila Metsaselts. Nii tekib Raplasse piirkondlik erametsaomanike teeninduspunkt, kuhu kõik metsaomanikud oma metsaküsimustega oodatud on. Mõlema seltsi ruumid asuvad samas majas ning samal korrusel Erametsakeskusega.
Erametsakeskus on riigi sihtasutus, mille ülesanneteks on metsandustoetuste vahendamine ja erametsanduse arendamine.
Pressiteate vahendusel selgitas keskkonnaministeerium, et töökohtade pealinnast väljaviimise eesmärk on regionaal­sete erisuste vähendamine pealinna ja maakonnakeskuste vahel, riigipalgaliste konkurentsivõimelise töötasuga töökohtade kättesaadavuse parandamine väljaspool pealinna ning asutuste tegevuse optimeerimine.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare