2.2 C
Rapla
Neljapäev, 8 juuni 2023
RSPirgu terviserajal selgusid KoMo suusasarja teise etapi võitjad

Pirgu terviserajal selgusid KoMo suusasarja teise etapi võitjad

Siim Jõgis / foto: erakogu.

KoMo suusasarja korraldajad on otsustanud praeguseid talviseid tingimusi maksimaalselt ära kasutada ning lühikese ajaga peetakse kolm etappi. Pühapäeval, 4. märtsil selgusid Pirgu terviserajal KoMo sarja teise etapi võitjad.

Võistlused peeti klassikatehnika lühikesel distantsil. Kaua suusatajad siiski puhata ei saa, sest juba täna, 7. märtsil toimub Raplas sarja kolmas etapp ning pühapäeval, 11. märtsil Palukülas neljas etapp.
Pirgu terviserajal toimunud teisel etapil võisteldi klassikalises tehnikas 4- ja 7,9- kilomeetristel distantsidel. Kahe distantsi peale kokku käis rajal 26 suusatajat. Pikemal distantsil näitas päeva parimat aega meesveteranide esimeses klassis võistlev Kaido Pesor. Tema läbis 7,9 kilomeetrit ajaga 22.27,892. Teine oli Taavi Raudsaar ajaga 22.43,077 ning paremuselt kolmandat tulemust näitas Ain Kilk, kelle aeg oli 23.34,315. Nimetatud kolm suusatajat võitsid vastavalt meesveteranide esimese, meeste ning meesveteranide teise klassi.
Naiste võistlust peeti neljakilomeetrisel rajal. Finišis näitas kiireimat aega Merike Meriküla (16.50,161). Talle järgnesid paremuselt teise ajaga Aivi Tarvis (17.54,945) ning kolmandat aega näitas Marie Tammemäe (17.58,155).
Raplamaa rattaklubi KoMo juhatuse esimees ja võistluse üks läbiviija Ain Täpsi ütles, et ilm on praegu ilus ning seda tuleb suusavõistluste korraldamisel ära kasutada. Jaanuaris jäid mitmed KoMo suusasarja etapid olematute lumeolude tõttu ära. Juba toona oli selge, et kui tingimused paranevad, võidakse osa etappe tõsta argipäevaõhtutele.
Seetõttu toimubki sarja kolmas etapp juba kolmapäeva, 7. märtsi õhtul Rapla Vesiroosi terviserajal, kus võisteldakse vabatehnikasprindis. Neljas etapp on planeeritud pühapäeva, 11. märtsi peale. Siis võisteldakse vabatehnika pikkadel distantsidel. KoMo suusasarja igal etapil selgitatakse ka vastava distantsi Rapla maakonna meistrid.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused