-0.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 apr. 2024
RSMissikandidaatidel oli magus kohtumine Märjamaa tordimeistritega

Missikandidaatidel oli magus kohtumine Märjamaa tordimeistritega

Katri Reinsalu / foto: Rauno Vahtre.

Miss Raplamaa 2018 lõpuürituseni on jäänud vähem kui kuu ja missikool käib täie hooga. Selle käigus külastavad missikandidaadid ka erinevaid ettevõtteid. Möödunud pühapäeval käidi külas Märjamaal vastavatud Bake My Day stuudios, kus valmivad imekaunid tordid ja muud maiustused.

Missikandidaate tervitasid Rutha Paumets ja Merit Lootus-Kuusikmaa, kes on torte valmistanud juba kolm aastat. Siiani tegid nad seda aga Viimsis. Kuna mõlemad naised on Märjamaalt pärit, tuli neil mõte avada oma stuudio just seal. Nende armas üleni roosamannavahuline stuudio avas alles eelmisel kuul uksed Rangu kaubamajaga samas hoones. Naised tõdesid rõõmsalt, et kokkulepitud kohtumine missikandidaatidega oli heaks motivaatoriks asjad kiiresti ära teha ja stuudio uksed avada.
Missikandidaadid olid ühed esimesed külalised stuudios. Konkursi korraldajatest oli nendega kaasa Getter Toome. On ju äärmiselt tore, et maakonnas on nii oskuslikud tordimeistrid, põhjendas ta, miks otsustati Bake My Day stuudiot külastada. Võimalust neid külastada ei saanud kasutamata jätta, eriti veel siis, kui tuli info, et neil on plaanis Märjamaal stuudio avada. Ühtlasi on Rutha hästi kursis missivõistluse telgitagustega. Nimelt on tema Miss Raplamaa 2008.
Pärast loodusteaduste magistriõppe lõpetamist jäi Rutha lastega koduseks. Samal ajal olid ka Meritil väikesed lapsed. Üheskoos tuldi mõttele hakata torte tegema. Esimesed tordid tehti ikka oma laste esimese eluaasta minisünnipäevadeks, kuid kiiresti hakkasid ka teised huvi tundma ja tellimusi esitama. Nüüdseks on ettevõte tegutsenud juba kolm aastat ja spetsialiseerub suuresti just lastetortide valmistamisele.
Vastavatud stuudios on plaanis hakata läbi viima erinevaid töötubasid ja koolitusi ning ühest sellisest said ka missikandidaadid osa. Igale tüdrukule seoti ette satsiline roosa põll ning asuti üheskoos pulgakooke valmistama. Valida oli küpsise-toorjuustu ja šokolaadibiskviidi-toorjuustu täidiste vahel ning tüdrukud jagunesidki kaheks viieliikmeliseks grupiks. Rutha ja Meriti juhtnööride toel hakkasid peagi neiude käte vahel väikesed pallikesed vormuma.
Ilmselt kõige huvitavam osa pulgakookide tegemisel on nende kaunistamine. Selleks jagati tüdrukutele kätte vahukommimaitseline valge suhkrumass, pulbervärvid ja hulganisti erinevaid tarvikuid kaunistuste valmistamiseks. Inspiratsiooni sai sealtsamast ammutada, sest stuudio riiulitele on naised enda loomingut välja sättinud. Esimese hooga arvaks, et tegemist ongi päris lilledega, kuid Merit kinnitas, et riiulitelt vastu vaatavad roosid ja pojengid on hoopis suhkrumassist tehtud.
Kui pulgakoogipallikesed olid piisavalt külmikus tahenenud, kasteti nad sulašokolaadi sisse. Seejärel said nad külge viimased kaunistused ning iga missikandidaat võis oma kätetööd imetleda.
Olemine oli töötoas hubane ja kodune. Merit ja Rutha ütlesid, et nende eesmärk oligi luua koht, kuhu tulles inimesed ennast mugavalt tunneksid.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare