13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSHaigla küsib tervisekeskuse rajamiseks Rapla ja Kehtna vallalt raha

Haigla küsib tervisekeskuse rajamiseks Rapla ja Kehtna vallalt raha

Inge Põlma / foto: Siim Solman.

Rapla haigla juhataja on saatnud Rapla ja Kehtna vallavanemale kirja, milles taotleb lisaraha tervisekeskuse väljaehitamise omaosaluse katteks.

Eelmisel neljapäeval toimunud ROL-i täiskogu istungil andsid Rapla haigla nõukogu liikmed Margus Jaanson ja Tõnis Blank põgusa ülevaate haigla tegevusest. Haigla majandusnäitajad on plussis ja haigla juhi Kaire Aadamsoo lepingut on pikendatud aastaks, et ta saaks lõpule viia remondi ja tervisekeskuse väljaehitamise.
Just viimasega seoses on haigla juht saatnud 20. märtsil Rapla ja Kehtna vallavanematele ning ROL-i juhatuse esimehele Heiki Hepnerile kirja, milles annab teada, et esmatasandi tervisekeskuse projekt kallineb 358 604 euro võrra, „mis tuleks katta täiendava omaosalusena“. Perearstikeskuste töö tagamine on kohalike omavalitsuste ülesanne, kuid Rapla vald ei ole omaosaluse katmise võimaluse vastu huvi üles näidanud, öeldakse kirjas. Aadamsoo viitab rahandusministeeriumi hinnangule, mille kohaselt on Rapla osakaal projektis 89% ja Kehtnal 11% ehk rahaliselt peaks Rapla vald tasuma omaosalusena 319 157.56 eurot ja Kehtna vald 39 446.44 eurot. Vastust oodatakse 16. aprilliks.
„Varade liikumise valguses tundub see ebaõiglane,“ ütles Rapla vallavanem Piret Minn, viidates sellele, et ROL andis oma varad, st haigla kinnistu, kuhu tuleb ka tervisekeskus, sihtasutusele üle tasuta ning samuti lepiti kokku, et tervisekeskuse rajamiseks taotleb toetust Rapla haigla ning omaosalus kaetakse PERH-i sissemaksega sihtasutusse. Abivallavanem Meelis Mägi täiendas, et taotluses on kirjas kogumaksumus, sh need ruumid, mis jäävad haigla käsutusse ja mille eest vald maksma ei peaks.
Margus Jaanson ütles, et rahaküsimist ei ole haigla nõukogus arutatud. Ta lisas, et on Aadamsoole saatnud kirja, milles küsib plaan B kohta, sest „sel aastal selle jutuga omavalitsuste juurde tulla ei saa“. Samas täpsustas ta, et PERH-i omaosalus läks siiski kõigile ROL-i liikmetele, sh Märjamaale ja Kohilale, kes ehitavad ise oma perearstikeskused välja. Jaanson tegi ettepaneku haigla juhatajaga laua taha istuda ja maksmist arutada. Piret Minn toetas ettepanekut, seda enam, et „sellele kirjale me jaatavalt vastata ei saa“. Minni sõnul võib võimalikust omaosaluse tasumisest rääkida järgmise aasta eelarves.
ROL-i täiskogu nimetas uue liikmena haigla nõukogusse Ülle Laasneri ning pikendas Margus Jaansoni volitusi. Endine maavanem Tõnis Blank kutsuti nõukogust tagasi.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare