7.7 C
Rapla
Esmaspäev, 26 sept. 2022
spot_imgspot_img

Härgla elanike pöördumine jõudis valla majanduskomisjoni lauale

Stina Andok

Rapla vald võib saata keskkonnaametile kirja, milles palub planeeritava karjääri osas keskkonnamõjude hindamise algatamist.

Rapla valla majanduskomisjon arutas 21. märtsil oma korralisel istungil informatsioonina Härglasse kavandatava lubjakivikarjääri teemat. Nimelt olid kohalikud elanikud koos Keskkonnaõiguse Keskusega kirja teel Rapla valla poole pöördunud, et väljendada oma muret seoses planeeritava kaevandusega.
Majanduskomisjoni esimees Hans Liibek tõdes, et kuna keskkonnaameti seisukohta sel teemal veel ei ole, ei saa suunata seda ka volikokku arutamiseks. Ka Rapla abivallavanem Meelis Mägi kinnitas, et temale teadaolevalt keskkonnaamet sel aastal veel oma menetlust ei lõpeta ega langeta otsust, kas keskkonnamõjude hinnang algatada või mitte. Mägi tegi ettepaneku, et vald võib selles suhtes asuda elanike poolele ja kirjutada keskkonnaametile kirja, milles palub keskkonnamõjude hindamise algatamist, kuna avalik huvi on suur.
Arutleti ka selle üle, milline on valla roll kaevandamise käiku minemisel. Rapla valla keskkonnaspetsialisti Donald Lunevi sõnul on valla arvamusel suur ja tähtis roll. Kui vald otsustab, et ei kooskõlasta keskkonnaameti luba kaevandamiseks, saab valla otsust ümber lükata vaid valitsus, selgitas Lunev. Üks komisjoni liige palus täpsustada, kas volikogu otsustab või avaldab arvamust. Komisjoni esimees Liibek oli kindel: „Avaldab arvamust.” Abivallavanem Meelis Mägi ütles aga optimistlikult, et viimase aasta praktika on keskkonnaametil olnud volikogu otsuseid toetav ja arvestav. Komisjoni istungil oli kohal ka Härglasse planeeritava karjääri vahetus läheduses elav Alvar Jõekaar, kes rääkis, et oli hiljuti Lubja lubjakivikarjääri vaatamas ja inimestega rääkimas käinud. „Ei ole lihtne elu,” sõnas ta.
Härgla lubjakivikarjääriga seoses toimub Juuru rahvamajas 23. aprillil avalik kohtumine, kuhu on lubanud tulla lisaks puudutatud elanikele Rapla valla esindajad, keskkonnaameti ja karjääri planeeriva ettevõtte OÜ Eesti Killustik esindajad.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised