spot_img
-0.6 C
Rapla
Reede, 31 märts 2023
RSHaldusreformi pärast ei pea auto registreerimistunnistust välja vahetama

Haldusreformi pärast ei pea auto registreerimistunnistust välja vahetama

Siim Jõgis / foto: Ulvi Blande.

Raplamaa Sõnumite toimetusse jõudis vihjeid, et autojuhtidele on laekunud nõuded uuendada oma sõiduki registreerimistunnistuse andmeid. Põhjus seisneb selles, et haldusreformi järel on paljud aadressid muutunud. Varem Juuru, Kaiu või Raikküla vallas elanud inimeste aadressiks on nüüd Rapla vald. Sama lugu on Järvakandi ja Vigala elanikega, kelle uuteks aadressideks on vastavalt Kehtna ja Märjamaa vald.
Võtsime ühendust maanteeametiga, et paluda selgitusi, kas sõidukiomanikel on tõesti kohustus registreerimistunnistuse andmeid uuendada, kui nende elukohaks on nüüd uus vald. Maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialist Merit Mähar selgitas, et sõiduki registreerimistunnistust ei pea haldusreformi käigus muutunud aadressi tõttu välja vahetama.
“Kui isik siiski soovib enda sõidukile uut registreerimistunnistust, siis saab seda tellida nii maanteeameti teenindusbüroost kui ka e-teenindusest, kust saab uue sõiduki registreerimistunnistuse posti teel koju tellida,” sõnas Mähar.
Kui inimene soovib oma sõiduki registreerimistunnistuse andmeid uuendada, on see tasuta. “Teenus on tasuta, kui registreerimistunnistusel muutub vaid aadress seoses haldusreformiga,” täpsustas Mähar.

1 kommentaar

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused