9.9 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKertu Laak teenis Soome mv hõbeda

Kertu Laak teenis Soome mv hõbeda

Siim Jõgis / foto: erakogu.

Kohilast pärit võrkpallur Kertu Laak (20) teenis oma esimesel välishooajal Soome meistriliiga hõbemedali. Otsustav kohtumine Kertu Laagi koduklubi Salo LP Viesti ja HPK vahel toimus pühapäeval, 15. aprillil ning HPK võitis 3:0 (25:18, 25:19, 25:16).
Tegemist oli finaalseeria viienda kohtumisega ning enne seda oli mängude seis 2:2. Terve seeria vältel oli Laak Salo LP Viesti kõige resultatiivsem mängija. Pühapäevases kohtumises jäi tema panus kõige tagasihoidlikumaks. Siis tõi ta oma naiskonna kontosse kümme punkti ning realiseeris 33-st rünnakust vaid kümme. Terve Salo LP Viesti naiskond realiseeris rünnakuid kõigest 31-protsendiliselt.
Kui võtta finaalseeriat tervikuna, siis ei olnud ka kuldmedal lootusetult kaugel. Eriti arvestades seda, et põhiturniiril saavutas Salo naiskond esikoha. Kertu Laagi endine treener Peeter Vahtra ütles, et hõbemedal oli esimesel hooajal igati hea tulemus, kuigi Salo naiskonnale oli teine koht pettumus. “Finaalis mängisid kaks võrdset võistkonda. Viiendas mängus õnnestusid HPK võistkonnal kõik pallipuuted. Nad sundisid Salo mängijaid eksima,” rääkis treener. Samas lisas ta, et Laak tõusis hooaja jooksul üheks oma naiskonna põhimängijaks ning tema talenti märkasid ka Soome treenerid.
“Tundub, et Kertu on praegu õigel teel. Treenerid on temaga rahul. Ta teab, et tal on veel palju õppida ning ta pingutab selle nimel. Küll see kuldmedal ka ükskord ära tuleb,” ütles Peeter Vahtra, kes on ise aastaid Soomes treenerina töötanud.
Päris igas mängus Laak küll 25 punktini ei küündinud, kuid tema eeliseks oli suur löögitugevus. Samuti see, et ta ei jäänud vigastuste tõttu mängudest kõrvale. Eriti hooaja lõpus oli Salo teistel mängijatel probleeme vigastustega ning koosseis jäi hõredamaks. “Kertu Laak on praegu Soome võrkpallis kuum nimi, aga ta teab, et tal on veel ka palju õppida,” ütles Vahtra.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare