12.7 C
Rapla
Pühapäev, 24 sept. 2023
RSPruus saavutas enne EM-i Itaalias viienda koha

Pruus saavutas enne EM-i Itaalias viienda koha

Raplamaa Sõnumid / foto: Peeter Pruus Facebook.

Raplast pärit maastikurattur Peeter Pruus (Torpado-Südtirol) valmistub pühapäeval, 22. aprillil Itaalias toimuvaks Euroopa meistrivõistluste sõiduks. Peaproovi enne suurt starti tegi Pruus Garda rattamaratonil, kus saavutas viienda koha.

Võitjale kaotas ta 3 minutit ja 55 sekundit. 58-kilomeetrise sõidu võitis Aleksei Medvedev ajaga 2:36.37. Ligi kaks minutit hiljem lõpetas teisena Tony Longo ja kolmandana tuli üle finišijoone Johnny Cattaneo (+2.33). Maratonil esimesel kolmekümnel kilomeetril tuli ronida mitme pika tõusu otsa. Pikim neist oli suisa 18-kilomeetrine.
“Sõit algas aktiivselt ja üheamordilise rattaga oli tõusu palju parem sõita. Jõudsin poolele võistlusmaale neljandal positsioonil, ent tehnilistel laskumistel oli teise rattaga palju keerulisem hakkama saada ja konkurendid sõitsid eest,” rääkis Pruus peale võistlust. “Ühel konkurendil läks eespool rehv katki ning üks sõitis minust laskumisel mööda, seega jätkasin sõitu ka peale laskumist endiselt neljandal kohal. Kahjuks on viimasel ajal võistlustel probleeme märgistamisega ning tänagi kõhklesin mitmes kohas,” lisas ta.
Peale ekslemiste kukkus Pruus ühes kurvis ja kaotas veelgi aega, mistõttu tulid selja tagant konkurendid lähemale. “Laskumisel sõitis üks rattur eest ära ja kuna ma arvasin, et võistlus on 63 kilomeetrit, nagu välja oli kuulutatud, lootsin ta veel kinni püüda, ent sõit lõppes 58. kilomeetril ära. Tunne on enne Euroopa meistrivõistluseid hea, aga midagi lubama ei hakka,” lõpetas Pruus.
Lisaks Pruusile stardib EM-il ka teine Raplast pärit rattur Peeter Tarvis. Mõlemad on treeninud ning välja kasvanud Raplamaa rattaklubist KoMo. Ühe korra on Peeter Pruus juba Euroopa meistriks tulnud. Selle saavutusega sai ta hakkama 2016. aasta juunis, kui võitis Lätis Siguldas peetud mägirattamaratoni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused