6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSRaplamaal tegi eesti keele eksamit 184 õpilast

Raplamaal tegi eesti keele eksamit 184 õpilast

Katri Reinsalu

Esmaspäev oli tänavustele abiturientidele ärev päev, sest toimus esimene riigieksam ehk eesti keele eksam. Haridusministeeriumi kommunikatsiooni peaspetsia­list Mari Annus andis teada, et Raplamaal tegi eesti keele eksamit 184 õpilast, kellest 4 olid varemlõpetanud.
Eksameid kirjutati viies koolis: Kohila gümnaasiumis, Märjamaa gümnaasiumis (koos Vana-Vigala tehnika- ja teeninduskooli õppuritega), Rapla täiskasvanute ja Vesiroosi gümnaasiumis ning Rapla ühisgümnaasiumis (koos Kehtna kutsehariduskeskuse õppuritega).
Ümbrikud koos riigieksami ülesannetega usaldatakse kohaliku Rajaleidja keskuse kätte, kust koolide direktorid eksamipäeval need kätte saavad. Rapla Rajaleidja keskuse juht Ruth Lippus ütles, et seni on kõik väga kenasti kulgenud. Esmaspäeval avas keskus oma uksed juba kell kaheksa. Umbes 20 minutiga olid kõik direktorid oma ümbrikutel järel käinud ja need koolidesse viinud. Lippus ütles, et direktoritest õhkas väikest positiivset ärevust.
Sama protsess toimus ka õhtul, kui direktorid õpilaste tööd tagasi tõid. Lippus ütles, et nad said kinni pidada prognoositud kellaajast, mil tööd kullerfirmale edasi sooviti anda. „Kõik läks väga ootuspäraselt,” kommenteeris ta.
Järgmisena tuleb abiturientidel oma võimeid näidata inglise keeles. Eksam on kaheosaline ning hõlmab nii kirjalikku kui ka suulist osa. Kirjalik eksam toimub 4. mail. Vestlused toimuvad graafiku alusel ning viimane päev selle läbimiseks on 11. mai. Vaidluste lahendamiseks suuline eksam salvestatakse. Raplamaal on inglise keele eksamile registreerunud 159 õppurit.
Kolmas riigieksam on matemaatikas ning see leiab aset 25. mail. Registreerunuid on meie maakonnas 186, kellest 5 on varemlõpetanud. Lisaks abiturientidele saavad riigieksameid teha ka juba keskhariduse omandanud isikud. Enamasti tehakse seda selleks, et alustada õpinguid kõrgkoolis.
Tulemusi niipea oodata veel ei tasu. Üle Eesti oli eesti keele eksamile registreerunud 6772 õppurit. Töid on palju ja parandajatel kulub aega. Hiljemalt 20. juuniks peavad aga tulemused teada olema.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare