-8.4 C
Rapla
Laupäev, 9 dets. 2023
RSPika ajalooga Sandra pood sulgeb uksed

Pika ajalooga Sandra pood sulgeb uksed

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Sandra pood on Rap­las legendaarne, sest omanik Reet Suik on väikeses linnas poodi pidanud juba 28 aastat. Nüüd on aeg edasi liikuda ning nii ongi Tallinna maantee ääres asuva poe aknail silt „tühjendusmüük” ning kinnisvaraportaalis ripub krundi müügikuulutus.

Suik ütles, et uste lõpliku sulgemise kuupäeva ta otseselt paika pannud ei ole. Praegu on eesmärk kauplus kaubast võimalikult tühjaks müüa ning sulgemise kuupäev seisab mõneti just müügiaktiivsuse taga. Nagu sellisel puhul ikka, on hinnad soodsad ja pidevas languses. Suik ütles, et sortimendi osas on valikut veel piisavalt, otsa hakkavad lõppema erinevad suurusnumbrid. „Jalanõud ja valmisriided on saadaval,” ütles naine. Täna töötab poes lisaks omanikule veel üks müüja ning kolmas inimene annab aeg-ajalt vabu päevi.
Küsides poe sulgemise põhjust, ütles Suik, et aeg on lihtsalt sinnamaale jõudnud. Peaaegu kolm kümnendit poepidamist on piisavalt pikk aeg, et joon alla tõmmata. Samuti on tal plaanis elukohta vahetada. Seega oleks pood vajanud uut inimest, kes sellel silma peal hoiaks. Suik ütles, et lapsed elavad mujal ja neil on teised huvid. Nii tuligi langetada otsus sulgemisks.
„Nüüd on plaanis elama hakata,” naeris Suik küsimuse peale, mis ta edasi teeb. Hoone ja krunt kuuluvad talle ning on praegu müüki pandud. Krunt on magusa koha peal kohe peatänava ääres ja koosneb kahest katastriüksusest ehk ärimaast ja elamumaast. Lisaks poehoonele asuvad krundil ka puidust elamuhoone, viljapuud, kasvuhoone ja peenramaa. Kogu krundi pind on ligi 3500 ruutmeetrit. „Territoorium on nii suur, et minule käib üle jõu selle hooldamine,” selgitas Suik.
Omanik loodab, et krunt õnnestub müüa kellelegi, kes seda arendama hakkab. Ideid, mida sinna teha võiks, ta välja käia ei tihanud. Kunagi oli tal endal erinevaid mõtteid, mida ellu viia, rääkis ta. Isegi uue elamukompleksi projekt sai valmis kirjutatud. Allkorrusel oleks olnud ikka äripinnad ja üleval eluruumid.
Krundi müümine on usaldatud Pindi Kinnisvara Rapla kontori juhataja ja maakleri Aili Ruubeli kätte. Eelmisel nädalal üles riputatud kuulutuse vastu selle nädala alguse seisuga veel huvi tuntud ei ole. Ruubeli sõnul on raske öelda, kui kiiresti huvitatud ostja leitakse. Eriti arvestades asjaolu, et Tallinna maantee ääres on täna teisigi hooneid müügis. „Iseenesest on krunt suur,” tõi Ruubel positiivset välja. Samas tõdes ta, et kõrvalhoone on üsna kehvas seisus. Poehoone fassaadi uuendati viimati üheksakümnendatel ning jõudumööda on teisi ruume korras hoitud. Ilmselt oleks aga ka poehoone puhul värskenduskuur päevakorral.
Paljugi sõltub sellest, millised on potentsiaalse uue omaniku huvid. Ruubel ütles, et juhul kui soovitakse hoone täiesti maha lammutada ja midagi uut asemele teha, siis võib tänane hind ehk liiga krõbedaks jääda. Seega ei julge maakler ennustada, kaua müügiga aega võib minna.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Kõik uudised
Kuulutused