6.6 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSPirgu terviserajal võtsid mõõtu veokoerad

Pirgu terviserajal võtsid mõõtu veokoerad

Katri Reinsalu / foto: Siim Solman.

Täna, pühapäeval oli Pirgu terviserada eriti populaarne sihtkoht. Seda nii inimeste kui ka nende neljajalgsete sõprade jaoks, sest toimus veokoeraspordi võistlus Balto Kevadkarikas 2018. Starti oli ennast registreerinud 73 inimest, kelle hulgas oli eestlaste kõrval ka võistlejaid naaberriigist Lätist. Oodatud olid nii kogenud sportlased kui ka alles algajad. Enamik osalevaid neljajalgsed kuulusid küll põhjamaiste kelgukoerte hulka, kuid võistlus oli avatud ka teiste huviliste jaoks.
Mõõtu võeti kolmes võistlusklassis: tõukerattavedu, jalgrattavedu ja koerakross. Kõigil osalejatel tuli läbida sama rada. Esialgsete plaanide kohaselt pidi selle pikkus olema 3-3,5km, kuid sooja ilma tõttu lühendati see 2,6km peale. Rada oli tehniliselt pigem raske ja seetõttu ka hoolikalt  märgistatud.
Kuna tegemist oli mõnusa kogupereüritusega, siis oli ka lastele oma lühike rada avatud. Nii said ka pisemad huvilised täiskasvanu toel koeraspordis kätt proovida.
Mõistagi oli päeva kõige põnevam osa siiski võistlus ise, mis algas keskpäeval. Tulemuste kohta loe aga juba järgmisest Raplamaa Sõnumite numbrist.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare