spot_img
-1.2 C
Rapla
Teisipäev, 31 jaan. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
KrimiFOTOD, VIDEO: Järvakandis toimus metsatulekahju õppus

FOTOD, VIDEO: Järvakandis toimus metsatulekahju õppus

Katri Reinsalu / fotod, video: Siim Solman.

Kolmapäeval, 9. mail toimus Järvakandis suurem päästeõppus. Päeva alustati juba kella kümnest ning see oli laias laastus kaheks jagatud. Esimeses pooles toimus võrdlemisi tavapärane metsatulekahju harjutusõppus, mille käigus harjutati koostööd meeskondade vahel. Esmakordselt katsetati Raplamaal, kuidas viimasel ajal soetatud uus tehnika tihedale kasutusele vastu peab.

Päeva teises pooles tehti väike katse. Päästeamet on sõlminud koostöökokkuleppe ettevõttega Milrem Robotics. Ettevõte arendab ja toodab mehitamata roomiksõidukeid. Seni on seda tehtud militaareesmärgil, kuid ettevõte otsib uusi väljundeid. Koostöö päästeametiga seisnebki selles, et katsetatakse, milliste päästetöö liikide juures sõidukit kasutada saaks ning kas see annaks eelise. Puldiga juhitava sõiduki kõrval osales õppusel ka päästeameti enda roomiksõiduk Bandwagen.
Õppusel osalesid nii kutselised kui ka vabatahtlikud päästjad. Vabatahtlikke esindas Lokuta komando. Kutselistest panid oma teadmised ja oskused proovile Järvakandi, Rapla, Märjamaa ja Vändra komandod.

« kohta 2 »
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused