0.5 C
Rapla
Neljapäev, 18 apr. 2024
RSKohilas avas uksed lihakarn

Kohilas avas uksed lihakarn

Helerin Väronen / illustreeriv foto: Siim Solman.

Kohila alevi keskuses, raudteejaama läheduses endise Jaama köögi esimesel korrusel avas 24. aprillil uksed Kohila lihakarn, mille omanik on Kapa Siga OÜ eesotsas Aivar Vaasiga.

Ruum on jagatud kaheks pooleks, eespool asub müügisaal ja tagapool köök, kus valmistatakse ette lihaletis müüdav toodang.
Vaas sõnas, et üks põhjus, miks ta sellise poe tegi, on see, et nii suure rahvahulga kohta ei olnud Kohilas veel ühtegi lihapoodi. Samas Märjamaal, kus elanikke on vähem, oli neid lausa kolm. Vaas ise on eluaeg jahimees olnud ja seetõttu lihaga palju tegelenud. Hobi korras hakkas ta valmistama vorste ja šašlõkki ning ühel hetkel leidis ta, et miks mitte ühendada töö ja hobi.
Ühe põhjuse tõi Vaas veel välja. Kord ühe tuntud lihatootja vorsti praadides segas telefonikõne söögitegemist ja vorstid praadisid kauem, kui oleks pidanud. Kui kõne lõppes, avanes Vaasile vaatepilt rasvas ujuvast ärakuivanud vorstijupist. Temas tekitas nördimust, miks ta peab sööma vorsti, mis on tärklist ja jahu täis, selle asemel et süüa vorsti, mis on korralikust lihast tehtud. Tema arvates peab vorsti sisse käima vaid liha ja maitseained, ei mingeid lisasid.
“Süüa tuleb ikka puhast liha,” leiab Vaas. Müügis on värske eestimaine sealiha ja see pärineb Kehtnast, Frank Kutter OÜ-st. Kellegi teise valmistoodangut Vaas edasi müüa ei plaani. Kõik tooted, näiteks šašlõkk, grillvorstid ja hakkliha, valmistab ta kohapeal ise. Järgmisest nädalast üritab Vaas ise tegema hakata ka sinki.
Praegu on pood kaks nädalat toiminud ja Vaas sõnab, et ega paljud ei teagi veel, et selline pood avatud on. Poele on küll Facebooki leht tehtud, kuid vanem generatsioon sealtkaudu infot ei saa. Kuid kes poe avastanud, on ka tagasi tulnud. Eriti hästi läheb rahvale peale hakkliha, mis valmib poes kohapeal ja on värske.
Varem on Kohilas lihapood olnud Toompea piirkonnas, kuid selle poe tegutsemisaeg jääb 1920-ndatesse.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare