13.8 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSVahastu pritsimajas algasid laiendustööd

Vahastu pritsimajas algasid laiendustööd

Mariliis Vest / foto: Raivo Murumägi-

Esmaspäeval, 7. mail löödi Vahastu külas kopp maasse – algust tehti kohaliku komandohoone renoveerimise ja laiendamisega.

Eelmise aasta alguses esitas Vahastu vabatahtlik päästekomando Leaderi programmi projekti rahastamise taotluse, mis sai positiivse vastuse. Projekti eesmärk on renoveerida ja laiendada olemasolevat hoonet, tagamaks hoone parem, efektiivsem, spetsiifilisem, energiatõhusam ja ökonoomsem rakendamine päästjate tarbeks. „Sellest tulenevalt ka tuletõrje- ja päästeteenuste kaasaegsel tasemel ning efektiivne pakkumine, mis omakorda tõstab elanikkonna turvalisuse paremale tasemele,“ seisab projektis.
Praegune pritsimaja saab selle aasta lõpul 22-aastaseks. Hoone jäetakse ehituse käigus samas mahus alles, kuid saab uued, laiemad uksed ja lae peale soojustuse. Kuna Vahastu päästjatel on kaks tuletõrjemasinat ning praegune pritsimaja mahutab neist vaid üht, on hoone juurdeehitis Vahastu Vabatahtliku Päästekomando MTÜ juhi Raivo Murumägi sõnul ülimalt vajalik, sest seni hoiti autot kohaliku talupidaja ruumides. Uus hoone tuleb olemasoleva maja külge, saab olema pisut suurem – 56 ruutmeetrit – ning silikaatvälisvoodriga. Samuti ehitatakse välja tualett, pesemis- ja riietumisruumid.
Murumägi rõhutab, et laiendusega paranevad tuletõrjujate olmetingimused tunduvalt ning suutlikkuse aspektist on oluline, et mõlemad komandole kuuluvad tuletõrjeautod saaksid peavarju. Ehitustöödega läheb mehe sõnul aega umbes neli kuud. Objekti maksumus on 70 000 eurot, millest 63 000 katab PRIA ja ülejäänu on omaosalus. Omaosalusega toetavad komandot Päästeamet ja Rapla vald. Panuse andsid ka Vahastu vabatahtlikud päästjad, kes tegid kõik ettevalmistavad tööd pritsimaja ümber. Ehitustöid teeb Estonia Capital OÜ ning projekti kirjutas Esimene Asi OÜ.
Tänavu ootavad Vahastu vabatahtlikke lisaks pritsimaja laiendustöödele ees tuletõrjevõistlused maakonna eri paikades ning juuni viimasel reedel Vahastus toimuv Alar Akkatuse mälestusvõistlus tuletõrjespordis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare