16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
RSAmeerika kaubanduskoja delegatsioon külastas Järvakandi tehaseid

Ameerika kaubanduskoja delegatsioon külastas Järvakandi tehaseid

Siim Jõgis / foto: Siim Solman.

Neljapäeval, 3. mail külastas Raplamaad Ameerika kaubanduskoda Eestis ning visiidi üks sihtpunkt oli Järvakandi klaasitehas. Koos kaubanduskoja liikmetega oli kaasas ka Ameerika Ühendriikide saatkonna missiooni asejuht Elizabeth Horst.

Kõrgeid külalisi võttis vastu Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskus (RAEK).
Esmalt peatusid külalised Raplas Pargi Restos. Hommikupoole tutvustati neile Raplamaa ettevõtlus- ja majanduskeskkonda. Ettekandeid tegid RAEK-i regionaalne investorkonsultant Anneli Hansen ja Raplas elav ameeriklane Carl Pucci. Põhjus, miks Ameerika kaubanduskoja inimesi huvitas just Järvakandi klaasitehas, seisnes selles, et tehas kuulub globaalsele ettevõttele Owens-Illinois. Nende peakorter asub Ameerika Ühendriikides Ohio osariigis.
Elizabeth Horst rääkis, et see on suurepärane võimalus Ameerika kaubanduskoja liikmetel tutvuda ettevõtluskeskkonnaga väljaspool Tallinna. “Minu jaoks isiklikult on see hea võimalus kuulata, mis parajasti Raplas toimub,” sõnas ta. Horst lisas, et USA saatkonnas tegutseb osakond, kelle eesmärk on aidata Eesti ettevõtteid, kes soovivad oma tooteid Ühendriikides turustada või sealt kaupu importida. Seetõttu ongi sellised külaskäigud Raplasse ning mujale olulised, et saatkond saaks aimu, millised on kohapealsed võimalused nende eesmärkide täitmiseks.
“Raplamaal on kõrge elukvaliteet, haritud tööjõud ning õhkkond on ettevõtlusele sõbralik. Just nende eeliste tõttu on mitmed ettevõtted alustanud ja jätkanud oma tegevust just siin,” ütles Horst. Järvakandi klaasitehase puhul tõi ta välja, et tegemist on hea näitega Ameerika Ühendriikide ettevõtte tegevusest Eestis. “Nad tegid Eestisse pikaajalise investeeringu ning see on eeskujuks teistele, kes soovivad Eestisse investeerida,” sõnas Horst.
Järvakandi klaasitehases võõrustasid delegatsiooni O-I Production Estonia AS-i juhatuse liige Kaido Turro ning personalijuht Ethel Moora.
Neljapäeval toimunud külaskäik oli üks osa Ameerika kaubanduskoja programmist, mille raames nad külastavad Eesti eri piirkondi. Enne Raplamaale tulekut käidi näiteks Ida-Virumaal.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare