2.7 C
Rapla
Teisipäev, 17 mai 2022
spot_img

Vana-Vigalas renoveeriti vabatahtliku tuletõrjeseltsi komandohoone

Raplamaa Sõnumid.

Vana-Vigala vabatahtlik tuletõrjeselts lõpetas Leaderi rahastusega oma komandohoone renoveerimise. Projekti eesmärk oli rekonstrueerida hoone esimene korrus, tagamaks vabatahtlikele soetatud nõukogudeaegse hoone parem, efektiivsem, spetsiifilisem ja energiatõhusam rakendamine.
Hoone koosneb neljast ühesuurusest plokist, milles on kolm garaaži ja üks eraldatud osa, mis ehitati ümber olmeplokiks. Seal paiknevad tualett, kütte- ja veesõlm, pesemis-, riietus- ja olmeruum ning trepp teisele korrusele. Vahetatud on kõik avatäited, kommunikatsioonid, küttesüsteem ning soojustus. Kogu majas on uued põrandad – garaažiosas tehti vajalikud kalded, paigaldati liiva- ja õlipüüdurid. Uute põrandate rajamisega tagati vajalik kandevõime ja samal ajal saavutati parim küttelahendus vesipõrandakütte näol, mille madal küttegraafik annab ökonoomsed ülalpidamiskulud. Taastatud on hoone soojapidavus.
Saadud toetus võimaldas MTÜ-l teha investeeringud, mida vabatahtlikud ei suuda oma sissetulekutest iseseisvalt teha. Projekti tulemusena saab pakkuda kogukonnale tuletõrje- ja päästeteenuseid efektiivsel ning nüüdisaegsel tasemel. Selle projektiga astuti suur samm lähemale paremale ja turvalisemale homsele.

Hoone avatakse 31. mail ja sinna on oodatud kõik huvilised.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised