spot_img
-3.4 C
Rapla
Pühapäev, 4 dets. 2022
spot_imgspot_img
RSVigala Piimatööstus pälvis tiitli „Aasta toidutegu 2018“

Vigala Piimatööstus pälvis tiitli „Aasta toidutegu 2018“

Helerin Väronen

Tallinna Lauluväljakul teist korda toimunud Eesti Toidumessil SÖÖMA jagasid toiduvaldkonnas tegutsevad organisatsioonid ja liidud esimest korda auhindu nende arvates avalikkuse tähelepanu ja austust väärivate tegude eest.

Vigala Piimatööstust on taas märgatud ja seekord tunnustas neid Eesti Toiduainetööstuse Liit tiitliga „Aasta toidutegu 2018“.
Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp vastas küsimusele, miks just Vigala selle tiitli sai, et toiduliit otsustas tunnustada väikest pika ajalooga ettevõtet Tallinnast kaugemal, kes on suutnud oma algse tootmisbaasi ja tootekategooria säilitada. Potisepp tõi välja mõned olulised sammud Vigala Piimatööstuse ajaloost, alates 2. veebruarist 1925. aastal, mil Vigalas asutati piimaühing. Sel ajal oli ettevõtte põhitoodanguks I sordi või. Nõukogudeajal sai ettevõttest Tallinna Piimakombinaadi Rapla tsehhi Vigala tootmisjaoskond. Sel ajal spetsialiseeruti kohupiimale, mille valmistamise seadmed olid Potisepa sõnul Eestis ainulaadsed.
1998. aastal ostsid piimatööstuse Itaalia investorid. Valmis ehitati uus euronõuetele vastav tootmishoone ja paigaldati mozzarella juustu tootmisliin. Kui aastal 2006 käivitati uus võimsam tootmisliin, võimaldas see tootmismahte märgatavalt tõsta.
2013. aastal omandas 100% osaluse Vigala Piimatööstuses Eesti kapitalile kuuluv pereettevõte Asperk OÜ. Ettevõte müüb oma toodangut, mille hulgas on nii mozzarella, juustumäärded, võided, desserdid jms, HoReCa sektorile ja Potisepa sõnul on eriti tähtis ja kiiduväärne, et müüakse ka ekspordiks.
“Otsustasime tunnustada Vigala Piimatööstus OÜ-d kui edukat ja ülipüüdlikku väikeettevõtet väikeses piirkonnas töökohtade hoidmise, innovatiivse ja järjepideva tootearenduse, ekspordi edendamise ja tarbijatele huvitavate maitseelamuste pakkumise eest. Aitäh neile ja soovin, et selliseid väikeettevõtteid oleks Eestis rohkem,” sõnas Potisepp.
Vigala Piimatööstuse tegevjuht Kristel Taal sõnas, et nad olid kogu meeskonnaga meeldivalt üllatunud, kui kuulsid, et neid on aasta toiduteo tiitlile esitatud. Küsimusele, mida see tiitel nende jaoks täpsemalt kaasa toob, vastas Taal: “Kindlasti hulgaliselt innustust ja inspiratsiooni! Tootearendus on olnud Vigala Piimatööstuse tähelepanu keskmes ning on tõeliselt suurepärane, et hoolimata meie väiksusest oleme suutnud ka teistele silma jääda.”

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused