spot_img
0.5 C
Rapla
Esmaspäev, 27 märts 2023
RSVeel on võimalus registreerida end Suvekoolidesse

Veel on võimalus registreerida end Suvekoolidesse

XXVI Rapla kirikumuusika festival (26. juuli – 5. august) toob Raplamaale lisaks solistidele ja muusikakollektiividele ka väljapaistvad pedagoogid.

Rahvusvahelised Rapla Suvekoolid toimuvad juba üheksandat korda ja ootavad osavõtjaid nii meilt kui ka mujalt. Lauljate Suvekooli saavad registreeruda kõik huvilised alates 15. eluaastast ilma vanusepiiranguta. 26.-30. juulini teevad Rapla täiskasvanute gümnaasiumis tööd lauluõpetajad. Väliskülalistena saabuvad esmakordselt Raplasse prof Gundula Hintz Saksamaalt ja Samuel Krum Inglismaalt. Mõlemad on rahvusvaheliselt tunnustatud ja nende õpilasi tegutseb kogu maailmas. Eestist pärit pedagoogid Pille Lill ja Oliver Kuusik on tuntud ooperilauljad ning juba mitmeid aastaid andnud edasi oma teadmisi ja kogemusi Rapla Suvekoolis. Õppeperiood lõppeb traditsiooniliselt Ooperigalaga, mis seekord on Rapla kirikus 30. juulil.
31. juulil saabuvad Raplasse rahvusvahelised keelpillitähed, kelle seast üks kõige säravam on maailmakuulus viiuldaja Sergei Stadler. Õppetöö Keelpillimängijate Suvekoolis toimub 3. augustini, kus koos prof Stadleriga jagavad huvilistele teadmisi ja oskuseid Leonid Kerbel (viiul, Belgia), Elio Orio (viiul, Itaalia), Stanislav Pronin (viiul, Saksamaa/Kanada), Anastasia de Haan (viiul, Holland), Sumiko Tajihi (viiul, Jaapan/USA), Marco Misciagna (vioola, Itaalia), Chiu-Chen Liu (vioola, Taiwan/USA) ja Levi-Danel Mägila (tšello, Eesti). Suvekooli lõpetab kontsert Rapla kirikus 3. augustil ning sama kontserdiga esineb Suvekooli Kammerorkester Sergei Stadleri dirigeerimisel ka Tallinnas Mustpeade Majas 4. augustil.
Suvekoolidesse registreerimine kestab 28. maini ja lisainfo on nähtaval www.plmf.ee.
Festivali esinejate ja programmiga saad tutvuda www.raplafestival.ee.
Festival annab teada, et ootab nii vabatahtlikke abilisi kui ka arendusjuhti festivali ajaks ja aastaringselt. Võtke ühendust festivali kunstilise juhi Pille Lillega 511 4077 või [email protected]

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused