6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSMaailmarändur tegi põgusa peatuse Märjamaal

Maailmarändur tegi põgusa peatuse Märjamaal

Reet Saar / foto: Reet Saar.

Esmaspäeva pärastlõunal tegi Märjamaal põgusa peatuse Maty Amaya, kes rändab juba viis aastat jalgrattal mööda maailma.
Ta alustas 5. aprillil 2012 Argentiinast San Juanist. Tänaseks on mees läbinud 37 riiki ja 80 000 kilomeetrit.

Esmalt tiirutas ta paljudes Lõuna-Ameerika ja mõnes Põhja-Ameerika riigis, seejärel saabus Hispaaniasse ja hakkas lõunast ülespoole tulema. Eestist viib tee Peterburi, et sõita läbi Venemaa, Hiina ja India. Kus ja millal ta lõpetab, pole teada, aga viis-kuus aastat tahab ta veel ringi rännata.
33-aastane Amaya kaotas majanduskriisi tõttu oma töö ja kodu, ka naine jättis maha – kõigi selliste katsumuste peale otsustas ta minna maailmareisile. Jalgratas kaalub koos varustusega 90 kilo. Pakiraami küljes on telefon, mille GPS aitab kurssi hoida. Päevas sõidab ta tasasel maal 70–80 km, mägedes 50 km. Raami küljes on silme ees pereliikmete fotod, mille vaatamine pidi aitama rasketel hetkedel uut jõudu leida. Samuti on ratta küljes väikesi kingitusi, nt tillukesed papud, mõned mänguasjad jms, mis inimesed talle on andnud.
Neli-viis päeva ööbib Amaya telgis, aga tihti kutsuvad inimesed ränduri oma koju. Siis saab pesta end ja riideid. Ta püüab läbi ajada 5–6 euroga päevas ja mõistagi on tänulik kostitamise eest. Mehe inglise keele oskus oli napp, aga nii palju suutis ta selgeks teha, et ohtlikke olukordi pole tal olnud, inimesed on tema vastu lahked ja abivalmid.
Pärast põgusat puhkust lükkaski Maty Amaya oma sõiduvahendile hoo sisse. Aeglaselt hakkas hoogu koguma mitmete lippudega ehitud ratas. Nende hulka lisandus ühe Märjamaa mehe kingitud Eesti trikoloor.
Amaya teekonda saab jälgida Facebookis, kui tema nimi otsingusse lüüa.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare