8.8 C
Rapla
Reede, 20 mai 2022

Märjamaal otsitakse viise kultuuriasutuste töö paremaks koordineerimiseks

Stina Andok.

Märjamaa volikogu kultuurikomisjonis räägiti muu hulgas kultuurikeskustest ühinenud valdades.

Märjamaa vallavolikogu kultuurikomisjoni maikuu istungil andis valla kultuurinõunik Heli Lints ülevaate kultuuriministeeriumis toimunud kokkusaamisel räägitust. Kuigi valdadel on kohustus korraldada kultuuri- ja sporditööd, rahalisi vahendeid selleks juurde ei anta. Lints rääkis ka Türi valla näitest, kus rahvamajad pandi ühe juhtimise alla, millest küll kokkuhoidu ei tekkinud, kuid sealsete vallajuhtide hinnangul paranes kvaliteet. Kultuurikomisjoni istungi protokollis on kirjas, et Lints väljendas soovi ja vajalikkust edaspidi kuulata ka Türi valla kultuuritöötajate seisukohti.
Raplamaa Sõnumitele kinnitas Lints, et on tõepoolest plaani võtnud Türi kultuurikeskuse ja ka Harjumaa Jõelähtme valla kultuuritöötajatega kohtumise. Samuti ütles ta, et valla rahvamajade töötajate, nende tööülesannete ja töötasude nn kaardistamine on parasjagu pooleli. „Selle eesmärk on saada ülevaade valla kultuuriasutuste koosseisude suurusest ja seoses valdade ühinemisega ühtlustada sarnase koormusega majades töötavate inimeste töötasud,” selgitas Lints.
Kultuurinõuniku sõnul ei ole sellise kaardistamise eesmärk otsida kokkuhoiukohti, vaid loomingulise ja tehnilise potentsiaali väljaselgitamine. „Lisaks on eesmärk muuta seni kehtiv palgakorraldus paremaks, selgemaks ja võrreldavamaks. Seda ikka selleks, et senisest paremini koordineerida valla kultuuriasutuste tegevust. Ja väga tähtis osa on kindlasti koostööl kõikide valla kultuuriasutuste vahel,” lisas ta. Otseselt ühtse juhtimise alla praegu Lintsi sõnul kultuurikeskusi liita ei plaanita, kuid kaalumisel on kõik variandid, et erinevates paikades kultuurielu jätkuda saaks.
Komisjoni istungil toodi välja, et iga kultuuritöötaja peaks olema võimeline ka vähemalt üht huviringi juhtima. Lints kommenteeris, et osal rahvamajade juhatajatest on töölepingus klausel, et peab juhendama ka ringi, aga sellevõrra on ka palk suurem. Samal ajal juhendavad mõned juhatajad ringe käsunduslepingu alusel. „Selles osas võiks ka olla mingi ühtsus. Kokkuhoiukoht ei ole see kindlasti mitte, pigem vastupidi. Ringijuhendamine ei ole mitte kerge asi ja selleks peab ikka parasjagu „kodutööd” tegema, ja see ringijuhi töö peab ka vastavalt tasustatud saama,” sõnas ta.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised