spot_img
-12.3 C
Rapla
Pühapäev, 5 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSKolme meest süüdistatakse peksmises ja röövimises

Kolme meest süüdistatakse peksmises ja röövimises

Siim Jõgis

Esmaspäeval, 4. juunil sai Pärnu maakohtu Rapla kohtumajas alguse protsess kolme mehe üle, keda süüdistatakse ebaseaduslikus vabaduse võtmises, peksmises ja röövimises. Kogu episood sai süüdistuse kohaselt alguse 2017. aasta 25. novembri esimestel tundidel Raplas ööklubi MadHouse juures parklas. Tegemist oli reede ööga vastu laupäeva, kui ööklubi oli avatud.
Ametlike kohtuandmete kohaselt on selles kohtuasjas süüdistatavad Glen Reier, Kaur Koiduste ja Rando Jaanson. Kõik nad olid esmaspäevasel istungil kohal ning ükski neist selles kuriteos ennast süüdi ei tunnistanud. Kuriteo väidetav kannatanu on meesterahvas, ent esmaspäeval ta istungile kohale ei ilmunud.
Süüdistuse luges ette prokurör Aarne Pruus. Selle kohaselt sundisid kolm süüdistatavat MadHouse’i esi­ses parklas jõudu kasutades kannatanu sõiduautosse Volvo. See oli kella 3.10 ja 3.21 vahel 25. novembri öösel. Auto hakkas liikuma ning süüdistuse kohaselt peksid süüdistatavad sõidu ajal kannatanut rusikatega näopiir­konda. Kannatanu ütluste kohaselt võeti temalt ära 100 eurot maksnud käekell ning lisaks rahakotist 150 eurot. Seejärel sõitis auto Rapla – Juuru vahelisele teele ning kannatanu lükati Mäepere jäätmejaama juures sõiduvahendist välja. Pärast seda oli teda väidetavalt veel jalgadega kehasse pekstud.
Prokurör Pruus jäi pärast avakõnet seisukohale, et süüdistatavate süü on tõendatud. Ükski neist ise end selles kuriteos süüdi ei tunnistanud. Süüdistatavate kaitsjad leidsid, et prokuröri esitatud tõendid ei näita midagi. Nende sõnul ba­seerub süüdistus kannatanu ütlustel, mis on lünklikud ning valikulised. Väidetavalt oli kannatanu sel ööl alkoholijoobes ning seetõttu ei olnud tema mälu kõige värskem. Üks kaitsjatest sõnas, et pole üldse tõendatud, kas kannatanul enne seda episoodi olid käekell ning 150 eurot olemas, mis väidetavalt kaduma läksid.
Kohtuprotsess jätkub kolmapäeva, 6. juuni hommikul. Kohtuprotsessi juhib kohtunik Endla Ülviste.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused