7.7 C
Rapla
Esmaspäev, 26 sept. 2022
spot_imgspot_img

Rapla maakonna suvemängud võitis Märjamaa vald

Siim Jõgis.

Tänavused Rapla maakonna suvemängud, järjekorras kahekümne seitsmendad jõudsid lõpule RMK EOP Raplamaa orienteerumispäevakuga Kohilas. Võistlusi peeti üheteistkümnel alal ning kokkuvõttes esikoha napsanud Märjamaa vald sai viis alavõitu.
Teise koha sai Rapla vald nelja ning Kohila kolmandana ühe alavõiduga. Üheteistkümnenda alana peeti juhtkonnavõistlust, kuid see toimus väljaspool ametlikku arvestust ning alavõitu ei saanud kirja ükski vald.
Raplamaa suvemängude kõige sündmusterohkem päev oli laupäeval, 2. juunil Kohilas. Siis peeti ära võrkpalli-, juhtkonna-, kergejõustiku-, pendelteatejooksu, sisesõudmise ning petankivõistlused. Viimastel aastatel on maakonna spordiliit loonud suve- ja talimängude korraldamisel süsteemi, kus võistlused on ära jaotatud mitme päeva peale. Selline süsteem võimaldab inimestel võtta osa mitmest võistlusest. Seega toimus maastikurattavõistlus näiteks pühapäeval, 3. juunil Pirgus, laskmine 5. juunil Kaius ning punkt pandi mängudele kolmapäeva, 6. juuni õhtul Kohilas orienteerumisega.
Märjamaa teenis alavõidud naiste ja meeste võrkpallis, petankis, sisesõudmises, meeste ja poiste ning naiste ja tüdrukute kergejõustikus. Teise koha saanud Rapla vald võttis alavõidud tüdrukute ja poiste võrkpallis, maastikurattasõidus, laskmises ja orienteerumises. Kohila vald teenis ainsa alavõidu pendelteatejooksus, mis tegelikult oli suvemängude esimene ala.
Kõige osavõturohkem ala oli kergejõustik, milles võttis üksteiselt mõõtu 90 sportlast. Teisel kohal oli laskmine kuuekümne ning kolmandal kohal orienteerumine viiekümne osalejaga. Kokku tehti maakonna suvemängudel 350 starti. Eelmisel aastal oli see number 432. Tegelik osalejate arv oli mõlemal juhul mõnevõrra väiksem, sest mõned osalejad startisid mitmel alal.
Tänavused mängud olid mõnes mõttes ka ajaloolised. Tegemist oli esimeste suvemängudega pärast haldusreformi jõustumist. Varem oli võimalus suvemängudest osa võtta kümnel vallal ning paremusjärjestus pandi paika suurte ja väikeste valdade puhul eraldi. Nüüd on ainult üks pingerida ning selle moodustavad neli valda, kes varem konkureerisid suurte valdade seas.
Märjamaa ülekaal ei olnud tänavustel mängudel küll mäekõrgune, kuid ometi kindel. Viimase alana toimunud orienteerumisele läks Märjamaa vastu juba suvemängude võitjana. Kuigi Rapla andis seal endast maksimumi ja võttis alavõidu, oli Märjamaa püüdmine juba enne starti välistatud. Rapla lihtsalt kindlustas oma teist positsiooni ning kasvatas edumaad Kohila valla ees.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised