20 C
Rapla
Kolmapäev, 17 aug. 2022
spot_imgspot_img

Ei ole mõtet põdeda, isegi kui jaaniõhtul tuleb vatijopes istuda

Raplamaa Sõnumid

See arutult palav kevad on nüüd läbi saamas ja homme kell 13.07 algab eestimaine, täiesti normaalne meeldivalt jahe suvi. Juba on ilmatargad hõisanud, et jaanilaupäev tuleb täiesti tavaline: on tuult, siin-seal ka vihma ja sooja saab ainult jaaniku ääres. Sedagi siis, kui oled soojalt riides.
Tuld võib õnneks jälle teha, pole seda hirmu enam, et panid lõkke ja küla läks. Nii palju peaks sellest natukesest vihmast, mis tulnud ja tulemas, ikka kasu olema. Kas ta ka marja- ja õunasaagi päästab, ei ole väga kindel, aga põlluviljale võiks sellest natuke abi ikkagi olla.
Iseküsimus, kui palju see kedagi rõõmustab. Inimene harjub ju heaga kiiresti ja hakkab uskuma, et nii peabki olema. Selles mõttes jääb meelde, et kevad oli mõnusalt soe, ja ununeb, et põud pani kogu looduse peaaegu tuksi. Üks asi võiks siiski veel meelde jääda. Nimelt see, et võrreldes kümne-viieteist aasta taguse ajaga, oli maastikupõlenguid suhteliselt vähe. Ju me oleme siis natukene targemaks saanud (tahaks ju uskuda!) ja metsad on prahist pisutki puhtamad (metsa ka enam peaaegu pole!) ning päästjate tehnika ja valmisolek on kordades professionaalsem (seda kohe kindlasti).
Siinkohal ei oleks päris aus jätta lisamata, et parema ettevalmistuse, puhtama maastiku, funktsionaalsema tehnika ja heade oskustega päästjate eest võlgneme tänu suuresti sellele, et pääsesime 14 aastat tagasi Euroopa Liitu. See on nii ja siin ei ole mõtet pikalt vaielda. Kui elu on üldjoontes korras ja igapäevased asjad laabuvad, siis ei pane enam tähelegi, kust see kõik pärineb, millega me rahul oleme. Nii palju siis sellest.
Homme algav suvi tõotab tulla ka tavatult palav. Isegi siis, kui ilm peaks jääma eestimaiseks. Valimised on ees. Kemplemine juba käib ja poliitikud reisivad ning räägivad – igaüks oma mätta otsast muidugi: et kui on koalitsioonist, siis on kõik hästi ja veel paremini, kui opositsioonist, siis on kogu elu mokas ja samade meeste-naiste jätkates pole lootuse poegagi enam. Ja valija, ükskõik kumba poolt ta kuulda võtab, saab petta niikuinii. Asjad on lihtsalt nii siin ilmas.
Sellepärast ärgem laskem ennast segada ei jahenevatest ilmadest ega kõmisevatest poliitikatrummidest ja elagem rahus oma elu. Jalgpalli MM kogub tuure ja muutub iga päevaga põnevamaks. Tühja sellest külmast jaaniõhtust, peaasi et saab tuld teha ja vorsti põletada! Võib-olla ongi parem – õnnestub rahus toas, soojad sokid jalas, teleka ees istuda.
Rahulikku kevade lõppu ja meeldejäävat jaaniõhtut kõigile!

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised