16.1 C
Rapla
Teisipäev, 23 juuli 2024
RSLau küla tähistas riigi sünnipäeva

Lau küla tähistas riigi sünnipäeva

Tõnis Tõnisson / foto: Taimo Tammik.

Kehtna valla Lau küla tähistas läinud reedel vahva külapeoga projekti „EV 100 igas külas” raames riigi ümmargust sünnipäeva.

Projekti mõte on selles, et kuna me kõik koos moodustame selle riigi, ei tohiks ka ükski inimene sünnipäevast ilma jääda – kõik me koos oleme sünnipäevalapsed ning samal ajal ka kingituse tegijad ja peo korraldajad.
Lau küla tähistas sünnipäeva nii, et püstitas küla piiril kolme kohta ühtselt kujundatud küla viidad, et aidata ka läbisõitjal märgata, kus ta viibib. 15. juunil oli viitade pidulik avamine. See käis nii, et õhtul poole seitsmeks koguneti külavanema Aare Hindremäe Otsa talu juurde ja moodustati käepärastest veokitest pidulikult dekoreeritud kolonn. Lau külas on selleks omast käest võtta nii vanu autosid, auväärseid mootorrattaid kui ka hobukaarikuid ja vankreid kohalikust Madise tallist.
Pikk voor tegi esimese peatuse Pilpa talu maal. Talupere esindajad võtsid viidalt külarahva aplausi saatel katteks pandud tikanditega teki ja viidale lisati metallist tahvel tekstiga „Eesti Vabariik 100 Laus 15.06.2018”, mille andis üle spetsiaalselt selleks Lau külla sõitnud projekti „EV 100 igas külas” üldkoordinaator Merle Jantson.
Tseremoonia kordus endise Kaiu valla piiril Kaasikul ja Keava veerel Raja talus. Seejärel koguneti taas külavanema juurde sünnipäevapidu jätkama. Siin tänati neid, kes sünnipäeva ette olid valmistanud, ja öeldi üksteisele muidu ka ilusaid sõnu. Selle osa õhtust võttis kokku kaugelt üle küla piiride tuntud hobusekasvataja Eve Haggi: „Tegelikult on meie küla väga pisikene, aga tänu külavanem Aarele on see suureks tehtud.” Kohalolijad kinnitasid aplausiga, et need olid õiged sõnad ja pidu sai edasi minna. See oli üks äraütlemata mõnus olemine jaanieelse lõkke ja kõige sinna juurde käivaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare