7.7 C
Rapla
Pühapäev, 2 okt. 2022
spot_imgspot_img

Võidujooksu esikohad noppisid Lundver ja Lepik

Siim Jõgis/foto: Siim Solman.

Tänavu toimus Rapla Võidujooks juba 30. korda. Tegemist on pikaajalise suvise traditsiooniga, kus vahetult enne jaanilõkke süütamist saab end sportlikult proovile panna.

Võidujooksule anti start 23. juuni lõuna ajal Rapla ühisgümnaasiumi staadionil ning rajale läks 60 jooksjat. Võistlusdistants oli 5,8 kilomeetrit. Rapla Võidujooks kulges enam-vähem samal rajal, mis Rapla ühisgümnaasiumi suurjooks, mille õpilased võtavad ette sügisel.
Rapla Võidujooksul teenisid tänavu esikoha Mardo Lundver (Rapla JK) ja Kaia Lepik (Täppsportlased). Lundveri võiduaeg oli 17 minutit ja 55 sekundit. Lepik jõudis finišisse ajaga 19.54. Temale kuulus esikoht ka eelmisel aastal, aga toona oli võiduaeg 20.40,57. Naiste konkurentsis oli Lepik ainuke, kes ületas lõpujoone vähem kui kahekümne minutiga. Tema tänavune tulemus märgib naiste arvestuses ka uut rajarekordit.
Rapla Võidujooksu traditsioon ulatub tagasi Nõukogude aega, kuid viimased kümme aastat ja natuke peale on seda korraldanud Rapla jooksuklubi ja Erik Horn. Seekordne osalejate arv, 60 jooksjat, ei ole iseenesest väga suur. Näiteks eelmisel aastal jõudis finišisse 78 jooksjat. Samas ei ole mõeldav ka jooksu tõstmine mõnele muule päevale, sest siis kaotaks see oma praeguse identiteedi. Võistlusega tähistatakse ju ikkagi võidupüha.
Ilmastikuolud olid jooksjate jaoks vägagi soodsad. Parajalt palav, kuid seda aitasid leevendada kerged tuuleiilid. Vihma kätte jooksjad ei jäänud.
Meeste arvestuses sai Lundveri järel teise koha Martin Tamm (SK Sparta) ajaga 18.46. Kolmandana ületas lõpujoone Arvi Alamaa (Rapla jooksuklubi), kes kaotas Tammele täpselt 18 sekundiga. Tema aeg oli 19.04. Naistest sai Lepiku järel teise koha Liis-Grete Arro (Tallinn) ajaga 20.35. Kolmanda pjedestaalikoha võttis Liliana Torn (Täppsportlased) ning tema aeg oli 20.52.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised