6.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila tervisekeskuse ehitaja ja apteegi uus asukoht on teada

Kohila tervisekeskuse ehitaja ja apteegi uus asukoht on teada

Helerin Väronen / Foto: Siim Solman.

Kohila tervisekeskuse riigihange on edukalt lõppenud, pakkumise tegi 8 ettevõtet, millest 5 kvalifitseerus. Kohila vallavanem Heiki Hepner sõnas, et kui proteste ei laeku, allkirjastatakse leping edukaima pakkujaga 17. juulil. Edukaim on praegu AS Eviko ja EVIKO Ehituse ühispakkumine. Nende pakutud ehitusmaksumus oli ilma käibemaksuta 828 079,64 eurot, mis on Hepneri sõnul enam-vähem oodatud suurusastmes.

Tänaseks on tervisekeskuse ruumidest välja kolinud kiirabi ja kaks perearsti. Juulikuu teises pooles kolib välja ka kolmas perearst. Perearstide asendusruumid asuvad kõrvalmajas, aadressil Tööstuse 7. Pärast tervisekeskuse kapitaalremonti ja ümberehitamist ootavad uued ruumid peale perearstide, apteegi, kiirabi ka teisi tervishoiuteenuse pakkujaid, näiteks on majja tulemas füsioteraapia, ämmaemanda teenus (raseduse jälgimine) ja koduõendus.
Rahvast enim huvitanud küsimus puudutab aga Benu apteeki ja selle ajutist remondiaja asukohta. Nüüdseks on allkirjastatud leping Rapla Tarbijate Ühistuga, see tähendab, et kolitakse Kohila Konsumi teisele korrusele, aadressile Lõuna 2.
Apteegi juhataja Külli Kuldma sõnul valmistab see teine korrus palju muret vanematele inimestele. Praegu on apteeki saamiseks olemas kaldtee ja kolm trepiastet jõuavad vanemad inimesed üldjuhul ilma suurema vaevata astuda, kuid paljud on tulnud ütlema, et kurb, et apteek teisele korrusele läheb, nemad sinna ei pääse. Apteegi poolt on küll lohutatud, et olemas on lift, kuid mitmed vanemad inimesed kardavad, et lift läheb just siis rikki, kui nemad seal sees on. Kuldma tahaks seda hirmu lifti ees inimestes hajutada.
Uued ruumid on peaaegu sama suured kui praegused. Tegemist on ühe suure tühja ruumiga, mida tuleb hakata kappidega eraldama, et apteek saaks omale ka laoruumid ja tööruumid. Ruum on hea ja annab võimaluse rohkem kaupa välja panna.
Algul andis vald apteegile ruumide vabastamise tähtajaks 15. juuli, aga praegu on selleks aega kuu lõpuni. Kuldma sõnas, et vallavanem on korduvalt käinud neilt küsimas, kas vald saaks kolimise kiirendamisele kuidagi kaasa aidata. Kõige enam aega võtab aga dokumentide täitmine ravimiameti jaoks. Kuldma loodab küll, et ravimiamet annab loa kolida ja juuli lõpuks on nad uues kohas.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare