spot_img
-12.3 C
Rapla
Pühapäev, 5 veebr. 2023
spot_imgspot_img
spot_img
RSFOTOD: Projektijuht väljendab enesekindlust, et Rapla gümnaasium valmib õigel ajal

FOTOD: Projektijuht väljendab enesekindlust, et Rapla gümnaasium valmib õigel ajal

Siim Jõgis / Fotod: Siim Solman.

Raplamaa Sõnumitel avanes eksklusiivne võimalus heita pilk Rapla gümnaasiumi seinte vahele ning näha lähedalt, kui kaugele koolimaja ehitus jõudnud on. Varem on ajalehel avanenud sama võimalus tänavu veebruaris ning nagu arvata võib, edasiminek võrreldes selle ajaga on loomulikult märgatav. Lühikese ekskursiooni haridustemplisse tegi meile Riigi Kinnisvara AS-i poole projektijuht Ago Rist.

Ringkäik sai alguse koolimaja uues osas. Saime heita pilgu uutesse klassiruumidesse, direktori kabinetti, õpetajate tuppa, auditooriumisse, garderoobi, sööklasse, kööki ja raamatukogusse. Esimese asjana torkas silma, et klassiruumide põrandaid katab roheline linoleum, mis loob ilusa kontrasti valgete seinte ja laega. Aknad on suured ja avarad, lastes sisse palju valgust. Juba on sisse toodud ka statsionaarne mööbel. Ago Rist ütles, et tavalist koolimööblit – laudu, toole ja tahvleid, hakatakse sisse tooma paari nädala pärast.
Õpetajate tuba ja direktori kabinetti katab violetset tooni vaip, mis jätab autoriteetse mulje. Ehitusel töötab pidevalt 50-60 inimest. Teadagi, ehitajad ei puhka ju suvel, vaid talvel. Kogu töö peaks valmis saama hiljemalt uue õppeaasta alguseks. Enam ei olegi väga kaua aega jäänud – pisut rohkem kui poolteist kuud ning juba paistabki septembri algus.
Ago Rist ütles, et ta on projekti valmimise osas enesekindel. Avamispidu peaks plaanide kohaselt tulema 31. augustil. Selleks ajaks peab kõik valmis olemas. Loomulikult tuleb arvestada ka sellega, et õpetajad soovivad juba varem oma klassiruume valmis sättida.
Ka koolimaja vanas osas, endises algklasside majas, on osal klassiruumidel rohelised linoleumpõrandad. Selline on näiteks keemiaklass. Teistes klassiruumides on see-eest valged puitpõrandad. Kuna tööd koolimajas parajasti käisid, siis päris igasse klassiruumi oma jalga veel tõsta ei tohtinud.
Paari kuuga on tööd muidugi selgelt edasi läinud, aga samuti on parasjagu veel tegemata. Näiteks vajab tööd koolimaja vanasse osasse paigaldatav lift. Ilusat ilmet hakkas võtma jõe äärde rajatav korvpalliväljak. Korve küll paigas veel ei ole, kuid kate on paigaldatud ning meie ringkäigu ajal parajasti puhastati seda.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused