-2.8 C
Rapla
Laupäev, 20 apr. 2024
RSAVIS Utilitas Rapla hakkab mängima Eesti-Läti ühisliigat

AVIS Utilitas Rapla hakkab mängima Eesti-Läti ühisliigat

Raplamaa Sõnumid / foto: Siim Solman

Eesti korvpalliliit esitles nimekirja kuueteistkümnest võistkonnast, kes esitasid taotluse osalemaks tuleval hooajal Eesti-Läti ühisliigas. Eesti poolelt on nendeks BC Kalev/Cramo, Tartu Ülikool, AVIS Utilitas Rapla, Pärnu Sadam, Valga/Valka Maks&Moorits, Tallinna Kalev/TLÜ ja TTÜ KK. Läti poolelt avaldasid soovi liigas mängida BK Ventspils, Riia VEF, BK Jurmala, BK Ogre, Liepaja, Latvijas Universitāte (LU), BK Kekava, Valmiera Glass ja BK Jekabpils.

Lõplik otsus kes hakkavad Balti liigas mängima langetatakse Eesti ja Läti korvpalliliitude poolt neljapäeval, 2. augustil. Korvpalliliidu pressiteates on märgitud, et peamiselt tuleb selgeks saada Läti poole osalejate arv. Liiga ajakava koostatakse ühiselt augusti lõpuks. Kindel on, et liiga alustab 28.-29. septembril (MM-kvalifikatsioonimängude „aken“ saab läbi 18. sept), kõik meeskonnad mängivad põhiturniiril omavahel kaks korda läbi, misjärel kaheksa ülemist meeskonda alustavad play-offi. Neli paremat mängivad 5.-6. aprillil ühisliiga Final Four’i. Pärast Eesti-Läti finaalturniiri mängitakse välja vastavalt Läti ja Eesti meistritiitel – veerandfinaalid, poolfinaalid ja medalimängud. Eesti play-off’iks tekib asetus vastavalt Eesti-Läti liiga paremusjärjestusele (järjestus pärast F4 turniiri).

Veel on tänaseks otsustatud, et eestlased-lätlased on liigas kohalikud mängijad ning neid välismaalase litsents ei puuduta. AVIS Utilitas Rapla mänedžer Jaak Karp kinnitas, et klubi on ära maksnud selle osa liigas osalemise tasust mis on praeguseks nõutud ning igal juhul ollakse motiveeritud Eesti-Läti ühisliigas mängima.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare