13.3 C
Rapla
Laupäev, 1 okt. 2022
spot_imgspot_img

Esimesed validaatorid paigaldatakse bussidesse lähipäevil

Siim Jõgis / foto: www.harjuytk.ee.

Raplamaa bussiliikluses kehtib alates juuli algusest osaline tasuta ühistransport. See tähendab, et maakondlikel bussiliinidel saavad tasuta sõita noored vanuses 0 kuni 19 eluaastat ning vanemad inimesed 63+. Seni on tulnud oma tasuta sõidu õigust kinnitada isikut tõendava dokumendi alusel, kuid juba käesoleval nädalal peaksid bussidesse jõudma esimesed validaatorid, mis võimaldavad oma sõitu registreerida sõidukaardiga.
Süsteem saab olema sisuliselt identne sellega, mis kehtib Tallinna ja Harjumaa ühistranspordis. Kasutada saab isegi täpselt samasid valideerimiskaarte. Kui reisijal on olemas Tallinna ja Harjumaa roheline ühiskaart, siis uut soetama ei pea. Seda saab hakata kasutama ka Raplamaa ühistranspordivõrgus, niipea kui validaatorid bussidesse paigaldatakse. Kui reisijal kaarti veel ei ole, tuleb see soetada kahe euro eest. Müügil on need R-Kioskis.
MTÜ Põhja-Eesti Ühistranspordikeskus tegevdirektor Vello Jõgisoo avaldas lootust, et esimesed validaatorid paigaldatakse Raplamaa bussidesse juba käesoleval nädalal. Ta lisas, et need on igal juhul Eestisse kohale jõudnud ning teisipäevase seisuga on need paigaldusfirma käes.
Valideerimisüsteemi hakatakse kasutama reisijate sõiduharjumuste analüüsimiseks. Jõgisoo ütles, et individuaalse reisija sõite sealt välja võtta ei saa. Küll aga loovad kõikide reisijate valideerimised kokku ühise statistika, millest joonistub selgelt välja, milliseid liine sõidetakse rohkem ja milliseid vähem. Selle alusel saab hiljem hakata väljumiste aegu ja tihedust korrigeerima. “Selle tulemusena tekib statistika, mis näitab, kas üht või teist liini on vaja käigus hoida või mitte,” selgitas Jõgisoo.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised