-1.7 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSMK Juhan kasvandik võitis sumos juunioride MM-kulla

MK Juhan kasvandik võitis sumos juunioride MM-kulla

Siim Jõgis / foto: erakogu.

Maadlusklubi Juhan kasvandik Sandra Plamus (13) sai sumo juunioride maailmameistrivõistlustel hakkama tõelise suursaavutusega, võites oma võistlusklassis kuldmedali.

Autasu teeb veel väärtuslikumaks see, et võidu saavutas Plamus absoluutkategoorias, sest tema enda võistluskategoorias rohkem kohti ei olnud. Tema treener Olev Nisumaa selgitas, et Plamus kaalub 68 kilogrammi ning oleks seega saanud võistelda ka kuni 70 kg kategoorias.
Maailmameistrivõistlused toimusid Taoyuani linnas Taiwanis. Loomulikult tuli seal rinda pista oma vanuses maailma parimatega. Finaalis alistas Plamus jaapanlanna Shion Okura. Treener Nisumaa ütles, et MM-i kuldmedal on Plamuse jaoks väga-väga suur saavutus. Sama võib öelda ka maadlusklubi Juhan kohta, sest varem ei ole nende esindajad sumo juunioride maailmameistrivõistlustelt medaleid võitnud.
Siiski ei ole Plamuse jaoks tegemist esimese suurvõistluste medaliga. Eelmisel aastal võitis ta Euroopa meistrivõistlustelt pronksmedali. Olev Nisumaa rääkis, et Plamus on MK-s Juhan maadlustreeningutel käinud kolm aastat. Olevi kõrval on teda juhendanud ka Jüri Nisumaa. Mõlemad on teda kolme aasta jooksul juhendanud ning saanud tema arengut jälgida. “Sandra on selle kolme aasta jooksul väga jõudsat arengut näidanud,” sõnas Olev Nisumaa.
Taiwanis läks hästi ka teisel Eesti koondise sportlasel. Hõbemedaliga tuleb seekord koju Põltsamaa lähistelt Kõrkkülast pärit spordiklubi Nipi kasvandik Kai Pähkel, kes raskekaalu /+75kg/ finaalis pidi tunnistama venelanna Tatjana Artamonova paremust. Naiskondade turniiril jäi meie naiskonna (Annika Hochtätter, Sandra Plamus, Kai Pähkel) laeks viies koht.
Eesti sumomaadlejate rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt võidetud medalite arv tõusis sellega 380-ni.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare