15.5 C
Rapla
Reede, 12 aug. 2022
spot_imgspot_img

Esmaspäeval jõuab Raplasse rändnäitus “Bioajastu – puidust tulevik”

Kertu Kekk, SA Erametsakeskus kommunikatsioonijuht

13.-14. augustil Raplas peatuv näitus kirjeldab Eesti võimalikku tulevikku, mis tugineb keskkonnasõbralikul biomajandusel. Kui kasutame oma taastuvat ressurssi – metsa – targalt, on ühest planeedist meile ka tulevikus küllalt. Puit suudab asendada naftast valmivaid tooteid meie igapäevaelus, kosmeetikast kuni autodeni.
Näitusel saab näha, milliseid võimalusi pakub puit kui tulevikumaterjal looduskeskkonnale ja inimesele. Külastaja saab ise katsetada, kuidas üks või teine otsus mõjutab Maa kliimat, keskkonda ja ressursse: millised on globaalsed megatrendid, kuidas tarbida targalt jäätmeid tekitamata. Teada saab, milliseid tooteid on võimalik puidust toota ja kui väikestest puiduosadest, millised on tuleviku ametid, kuidas näeb Eesti mets välja läbi virtuaalprillide ja palju muud.
Raplasse tuleb näitus koostöös Erametsakeskuse ja Vardi Erametsaseltsiga. Näitus on avatud 13. ja 14. augustil kell 10-18 Konsumi parklas (Tallinna maantee 16, Rapla) ja selle külastamine on kõigile tasuta.
Bioajastu rändnäitus läbib 10. augustist 14. oktoobrini kõik Eesti maakonnad ja sellega on oodatud tutvuma koolid, pered, kollektiivid ja linnarahvas.
Näituse korraldaja on MTÜ Eesti Metsaselts. Näituse on kokku pannud Soome teaduskeskus Pilke.
Näituse leht Facebookis: https://www.facebook.com/events/681234882242900/.

spot_img
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
5,680JälgijatLike
1,179JälgijatFollow

Viimased uudised