-2.3 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSSadolini spordihoone plaanib saali valgustid välja vahetada

Sadolini spordihoone plaanib saali valgustid välja vahetada

Siim Jõgis

Sadolini spordihoone juhataja Toomas Jaaniste ütles, et valgustite väljavahetamine on kindlalt plaanis ning see tehakse ära. Küsimus on selles, kas teha seda 2018. aasta sügisel või 2019. aasta esimesel poolel.
Kuigi Avis Utilitas Rapla alustab mänge uues Eesti-Läti ühisliigas juba septembri lõpus, oleks Jaaniste sõnul majanduslikel kaalutlustel mõistlik valgustid välja vahetada järgmise aasta alguses.
Põhjus seisneb selles, et 2019. aasta alguses avanevad meetmed, mille kaudu saab taotleda toetust spordihoonete renoveerimisel. Selle toetuse kasutamine säästaks Jaaniste sõnul 30-40 protsenti kogukuludest ehk ligikaudu 12 000 eurot. Seda summat saaks omakorda kasutada mõne järgmise investeeringu tarbeks.
Põhjus, miks valgustid üldse välja tuleb vahetada, seisneb selles, et need hakkavad jääma vanaks ja kuluma. Samuti seatakse saalidele uued tingimused seoses Eesti-Läti ühisliiga mängudega.
Eesti korvpalliliidust vastati Raplamaa Sõnumite päringu peale uute tingimuste kohta nii: “Eesti-Läti korvpalliliiga on rahvusvaheline liiga. Leppisime Läti Korvpalliliiduga kokku, et liiga mängudeks peavad tulevikus võistkonnad kasutama FIBA level 1 tingimustele vastavaid saale. Üldiselt ei ole Eesti klubide poolt kasutatavatel spordihallidel väga suuri puudujääke. Mõned puudused on ning nende kõrvaldamiseks antakse mõistlik üleminekuperiood.”
Üleminekuperioodi pikkus on kolm aastat, mis tähendab, et ei ole mingit probleemi alustada uut korvpallihooaega ka praeguse saalivalgustusega. Üldiselt ei ole pealtvaatajatelt saali valguse kohta nurinat tulnud. Pigem on soovinud näha saalis moodsaid LED-valgusteid fotograafid ja teleülekannete läbiviijad. Jaaniste lisas, et uute valgustite paigaldamine puudutab ainult Sadolini hoone suurt saali ning mitte teisi ruume.
Praegu ei ole veel kindel, millal täpsemalt see töö käsile võetakse, aga Jaaniste kinnitas, et tegemata seda ei jäeta. Lihtsalt küsimus on selles, kas teha see ära tänavu sügisel kallimalt või oodata, kuni 2019 avanevad vastavad meetmed, mille kaudu taotleda toetust ja teha sama töö ära odavama hinnaga.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare