7.2 C
Rapla
Kolmapäev, 24 apr. 2024
RSKohila esimene supifestival

Kohila esimene supifestival

Maris Adoma / foto: erakogu.

19. augustil oli Kohilas esimest korda supifestival, mille korraldamisele panid õla alla kümned Kohila piirkonna elanikud.

Supifestival on välja kasvanud POSTFESTist – Posti tänava asumi praeguste ja endiste elanike kokkutulekutest. “Sel aastal toimus POSTFEST neljandat korda ja seekord avasime Kohila valla kohvikute päeval oma hoovi kõigile külalistele. Meie seekordset SUPIFESTi toetasid Kohila vald ja kogukonna vabatahtlikud,” rääkis ürituse üks korraldajatest Tuuli Särekanno. Kui olla täpne, tekkis supifestivali idee Inna Laanmetsal, kes osales sarnasel üritusel Ungaris. Erinevalt Kohila supifestivalist valmistati supid Ungaris päeva jooksul külastajate silmade all ning võisteldi rahvussupi valmistamises.Kohila supifestivalil pakuti tervislikke traditsioonilisi suppe. Hommikune vihm soosis sooja supi pakkumist ja soovijaid oli palju. Süüa sai puupliidil keedetud hapukapsasuppi, kolme kala uhhaad, hernesuppi ning kõrvitsa-lillkapsa püreesuppi. “Kuna korraldamisel puudus kogemus, kui palju suppi valmistada, kulus 50 liitri supi ehk 100 portsu jagamiseks kõigest 1,5 tundi. Tegi head meelt, et tuldi lastega ning supist peeti lugu. Kahju on nendest, kes ilma jäid, kuid järgmisel korral teame juba sellega arvestada,” sõnas Särekanno.
“Kes seekord supimeister ei julgenud olla, neil olid valikus kiluleivad ja vanakooli vahvlid. Magusavaliku eest hoolitses Tuuli Tordid OÜ, mis toimetab meie asumis,” kirjeldas Särekanno festivali toiduvalikut lisaks suppidele.
Lisaks hõrgutavate suppide ja muude snäkkide maitsmisele leidus festivalil ka muud tegevust. Avatud oli lasteala, kus sai kiikuda, mängida ja teha näomaalinguid. Samuti oli võimalik külastada mobiilset põgenemistuba, kus pidi leidma 30 minuti jooksul oma meeskonnaga kinnisest ruumist väljapääsu. Põgenemistoa tõi kohale Imre Ader. Avatud oli ka kauplemisala, kus kaubeldi vanakraamiga, köögitarvikutega, raamatutega, mänguasjadega, käsitööga jne. Kaubeldi eesmärgiga toetada asumi tegevust – soovitakse panustada oma piirkonna lasteala arendamisse.
Korraldamisprotsessiga alustati selle aasta alguses, kui hakati koguma mõtteid ja meeskonda. “Kogunesime idee autori Inna juures, kes lisaks asjalikule koosoleku õhkkonnale üllatas alati oma kulinaarsete katsetustega,” rääkis Särekanno. Supifestivali on plaanis korraldada meeskonnal ka järgnevatel aastatel. “Mitmed avaldasid juba soovi järgmisel aastal supimeistriks hakata.”

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare