13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKehtna valla leht tähistas kahekümne viiendat sünnipäeva

Kehtna valla leht tähistas kahekümne viiendat sünnipäeva

Siim Jõgis / foto: Aare Hindremäe.

Esimene Kehtna valla infolehe Valla Vaatleja number ilmus 1993. aasta septembris. Alates sellest ajast on see läbi teinud mitmeid täiendusi, ent jätkab regulaarselt ilmumist. Kolmapäeval, 5. septembril tähistati Ingliste raamatukogu ruumides 25 aasta möödumist esimese numbri ilmumisest. Veerand sajandit – see on üks neljandik Eesti Vabariigi vanusest.
Valla Vaatleja praegune toimetaja on Aare Hindremäe ja ta on teinud seda tööd alates 2016. aasta jaanuarist. Aja jooksul on lehe toimetamisega olnud rohkem või vähem seotud Tiia Truu, Kalev Türk, Reet Langi, Laura Kokk ja Kaire Soomets. Kolmapäevasele sündmusele oli Hindremäe kaasa võtnud ka päris esimese numbri 1993. aasta septembrist.
Raplamaa Omavalitsuste Liidu tegevjuht Silvi Ojamuru, kes oli nende esimeste numbrite ilmumise ajal Kehtna vallavanem, meenutas, et tol ajal tuli tal lehe illustratsioonid ise joonistada. Esimene number oli trükitud ühele A3-suuruses lehele. Teine ilmunud leht oli juba neljal küljel. Fotod jõudsid veergudele hiljem, kuid esimene värviline leht ilmus juba 1993. aasta lõpul.
Sarnaselt algusaegadega jõuab ka praegu Valla Vaatleja kõikidesse Kehtna valla postkastidesse tasuta. Ilmumissagedus on üks kord kuus. Seni viimane leht ilmus tänavu augustis ning see kandis järjekorranumbrit 244. See tähendab, et 2019. aasta veebruaris jõuab Valla Vaatleja järgmise suure tähiseni, kui ilmub lehe 250. number. Järgmine leht valmib 20. septembril.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare