22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSFOTOD: Vigala vägilane tõmbas säravale karjäärile joone alla

FOTOD: Vigala vägilane tõmbas säravale karjäärile joone alla

Siim Jõgis / fotod: Siim Solman

Rapla maakonnal on põhjust olla uhke oma kangelase Gerd Kanteri üle. Vigala lähistel üles kasvanud kettaheitja võitis oma karjääri jooksul kuldmedali nii olümpiamängudel kui maailmameistrivõistlustel. Lisaks hulgaliselt tiitlivõistluste hõbe- ja pronksmedaleid. Oma karjääri viimase rahvusvahelise võistluse pidas Kanter neljapäeva, 13. septembri õhtul Kadrioru staadionil ning sai oma parima tulemusena kirja 60 meetrit ja 22 sentimeerit.

Kokku oli igal võistlejal neli katset. Kanteri seeria oli järgnev: X – 59.25 – 60.22 – 59.71. Individuaalarvestuses võitis esikoha rootslane Daniel Stahl tulemusega 64.94. Teise koha sai leedukas Andrius Gudzius tulemusega 64.89. Tähelepanuväärne oli see, et Gudzius jõudis staadionile alles neljandaks heitevooruks, sest tema lennuk hilines. Õhtu kolmanda tulemuse heitis jamaikalane Fedrick Dacres, kelle ketas maandus 64.76 peale. Kanter sai kuuenda koha.

Individuaalarvestuse kõrval peeti võistlust ka meeskondade vahel. Seal sai esikoha Maailma tiim (Team World) koosseisus Fedrick Dacres ja norralane Ola Stunes Isene. Eesti tiimis oli Kanteri meeskonnakaaslane Martin Kupper, kelle parim tulemus oli kolmandas voorus heitetud 60.46. Kokkuvõttes andis eestlaste paaristulemus Maailma tiimi, Rootsi (Simon Pettersson ja Daniel Stahl), Euroopa tiimi (Hannes Kirchler ja Andrius Gudzius) ja Poola (Robert Urbanek ja Piotr Malachowski) järel viienda koha.

 

« kohta 2 »
Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare