26.6 C
Rapla
Laupäev, 25 mai 2024
RSPeeter Pruus pälvis ränkraskel maastikumaratoni MM-il 16. koha

Peeter Pruus pälvis ränkraskel maastikumaratoni MM-il 16. koha

Raplamaa Sõnumid.

Itaalias Belluno provintsis Auronzo di Cadores toimunud maastikumaratoni maailmameistrivõistlustel osales ka Raplast pärit rattur Peeter Pruus. Meeste mägisel 102-kilomeetrisel maratonil, mille jooksul kogunes sõitjatel 4200 tõusumeetrit, lõpetas Eesti meistri särgis kihutanud Pruus maailma 16. mehena.
Ränkraskel maratonil lõpetas lausa 146 võidusõitjat. Maailmameistriks krooniti brasiillane Henrique Avancini ajaga viis tundi ja kaheksa minutit. Tihedas lõpuheitluses saavutas teise koha austerlane Daniel Geismayr ja kolmandaks jäi Kolumbia rattur Hector Leonardo Paez Leon, kes kaotas võitjale kaheksa sekundiga. Pruus jõudis finišisse võitjast 12 minutit hiljem. Tegemist oli tema jaoks ühe raskeima sõiduga terve karjääri jooksul.
“See oli üsna metsik sõit ja üks raskemaid, mille läbinud olen,” sõnas Pruus. Metsikuks tegi selle tema sõnul just see, et rajal oli palju tõuse ja võistlejate tase kõrge. Kuueteistkümnenda kohaga on ta enda sõnul rahul, olgugi et 2017. aastal teenis ta samal võistlusel 15. koha. “See on esimene aasta, kui olen keskendunud täielikult maastikurattasõidule. Praegu olen saavutanud teatava stabiilsuse, aga järgmisel aastal tahan veel paremat kohta. Vorm oli seekord hea. Paremal päeval oleksin võib-olla jõudnud esikümne piiri peale, sest üheteistkümnes koht oli kõigest pooleteist minuti kaugusel. Aga võin ausalt öelda, et midagi rajale endast maha ei jätnud,” ütles Pruus.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare