11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSPikaajalise kogemusega Rapla ettevõte pakub ainulaadset fassaadilahendust

Pikaajalise kogemusega Rapla ettevõte pakub ainulaadset fassaadilahendust

Sisuturundus

Stina Andok / foto: Siim Solman.

Marmoroc on turul pakutavate võimaluste seas üks kestvamaid fassaadikattesüsteeme. Marmoroci toodetakse Rootsis. Edasimüüja Eestis on ettevõte Erek OÜ, kes on Marmoroci kodumaale toonud, müünud ja siin seda ka paigaldanud ligi 30 aastat.

Ettevõtte tegevusele pani aluse Rein Iila. Alguses valmistati paekivitooteid, katusekive ja väikeplokke, sest ehitamiseks vajalikke materjale ei olnud lihtsalt saada, aga ühel hetkel tekkis soov millegi uudse järele. Erek OÜ projektijuht Madis Haasma selgitab, et Rein Iila on mees hea avastuse taga. Nimelt käis ta reisil, kus tutvus rootslasega, kes rääkis talle Marmorocist. Iila käis kohapeal fassaadisüsteemi üle vaatamas, see hakkas talle meeldima ja nii jõudiski Marmoroci fassaadilahendus Eestisse. Tänaseks on Erek OÜ-l esindused Raplas ja Tallinnas ning töötajaid kokku kolmkümmend.
Meie tänavapildis näeb kõige sagedamini krohvitud elumajasid, kuigi Marmorocil on krohvi ees Madis Haasma sõnul mitmeid eeliseid. Marmoroci detailid on tehtud purustatud marmorist, valgest tsemendist ja värvainetest. Süsteem paigaldatakse hoonele ilma segu või muud sideainet kasutamata, kinnituseks piisab spetsiaalsest paigalduskarkassist.
Krohv on mittetuulduv, kuna ühes kihis on nii soojustus kui ka kaitse ilmastiku eest. Seetõttu kuivab fassaadi pind aeglasemalt kui tuulduvatel fassaadidel. Niiske pind on aga soodus keskkond bioreostusele. Ajapikku krohvipind praguneb ja mureneb, mistõttu vajab hooldust. Marmoroci taga olev õhuvahe tagab tuulutuse. See kindlustab, et soojustus ei saa näiteks vihmasaju korral märguda ning fassaadipind kuivab kiiremini.
Krohvi ees annab Marmorocile eelise lisaks veel kiire ja vähekulukas lahendus üksikute kiviosade purunemisel või muul moel kahjustumisel. Vajadusel saab kivid ükshaaval välja vahetada mis tahes aja möödudes. Marmoroci puhul on majaelanike jaoks suur eelis kindlasti ka asjaolu, et hoonet ei ole tarvis tööde tegemiseks kilega katta.
Marmoroc on võrreldes krohvilahendusega pisut kallim, kuid praegusel ajal ei ole see vahe Haasma sõnul niivõrd suur. Pealegi tasub Marmoroc end igati ära, kuna ei vaja hilisemaid hooldustöid. Senise kolmekümne tegevusaasta jooksul ei ole Marmorociga kaetud majad kuni tänaseni vajanud suuremat hooldust kui pesu. Samal ajal kui krohvitud majade fassaadi tuleb teatud aja möödudes ikka ja jälle põhjalikumalt hooldada.
Haasma sõnul on iga aastaga järjest rohkem hakanud inimesed just Marmoroci valima. Erek OÜ pakub fassaadide paigaldust ja tegutseb ka Marmoroci edasimüüjana Eestis. Kuna Marmoroci paigaldamine ei eelda tingimata suvist aega, tehakse töid aasta ringi.
Raplas on praegu Välja tänaval pooleli kortermaja korrastamine. Selle hoone jaoks pakkusid Marmoroci erinevate värvilahendustega kividega omapärase kujunduse välja noored disainerid. Sellise disainiga ei ole veel ühegi maja fassaadi paigaldatud.
Kuigi Raplas on Marmoroc Erek OÜ kogemuse põhjal alles kasvav suund, on mujal Eestis see üsna hästi tuntud ja omaks võetud. Haasma sõnul on aga Marmoroci vastu huvi tundma hakanud üha enam ka Raplamaa inimesed ning lootus on, et edaspidi leitakse juba kiiremini tee omakandi ettevõtteni.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare