13.8 C
Rapla
Neljapäev, 28 märts 2024
RSKoolitoitlustaja kutsub Avatud Koolisööklate Nädalal koolitoitu proovima

Koolitoitlustaja kutsub Avatud Koolisööklate Nädalal koolitoitu proovima

Tiiu Endrikson, Baltic Restaurants Estonia AS-i müügi- ja turundusjuht

Oktoobrikuu esimesel nädalal avab Eesti suurim koolitoitlustaja Daily ligi 50 koolisöökla uksed ning kutsub kõiki lapsevanemaid ja teisi huvilisi söögiraha eest lõunale.
Koolitoitlustaja soov on Avatud Koolisööklate Nädala ajal anda lastevanematele võimalus näha ja maitsta toiduvalikut, mida lastele iga päev pakutakse ning kuidas on üleüldiselt korraldatud koolilõuna pakkumine. Lisaks koolitoiduga tutvumisele on see hea võimalus keset tööpäeva soodsalt täisväärtuslikku lõunasööki nautida.
Hirmujutud koolitoidust, mis ei ole tervislik, ei kõlba süüa ega täida ka kõhtu, ei ole kindlasti põhjendatud. Ühelt poolt reguleerivad seda riiklikult kehtestatud nõuded, mis dikteerivad lastele pakutava toidu energia- ja toitainesisalduse ning toitlustamise korra. Seda toetavad ka toitlustaja enda poolt paika pandud menüüstandardid. Lisaks on nii lapsed kui ka nende vanemad muutunud teadlikumaks ning neilt saadud tagasiside põhjal täiustuvad pidevalt ka lõunamenüüd. Tulemuseks on maitsev ja kõrge toiteväärtusega koolitoit. Avatud koolisööklate nädalal pakutakse külastajatele täpselt samasugust toitu nagu kõigile Eestimaa koolilastele.
Meie menüüdest ei leia maitsetugevdajaid sisaldavate maitseainete ning erinevate puljongi-, supi- või kastmekontsentraatidega valmistatud lõunaid. Samuti ei ole menüüdes kohta poolfabrikaattoodetele ning aukohal on hoopis puhtast lihast valmistatud liha- ja pajaroad, supid, pikkpoiss ja makaronid hakklihaga. Ka kalapraed on menüüs esindatud. Kartulit sisaldavad road aga valmivad juba mitmendat aastat naturaalsetest, sulfideerimata tuhlitest.
Avatud koolisööklate nädal kestab 1.-5. oktoobrini ajavahemikus kl 13-14 Daily Eesti koolisööklates. Oodatud on nii Daily toitlustavates koolides õppivate laste vanemad kui ka kõik teised huvilised.
Raplamaal toitlustab Daily koolisööklaid Märjamaa gümnaasiumis, Rapla Vesiroosi koolis ja Valtu põhikoolis. Lõuna eest saab tasuda kohapeal vastavalt koolis kehtivale päevarahale.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare