-1.2 C
Rapla
Reede, 19 apr. 2024
RSFOTOD: Vabaerakond valis uut esimeest Rapla kultuurikeskuses

FOTOD: Vabaerakond valis uut esimeest Rapla kultuurikeskuses

Siim Jõgis

 

Pühapäeval, 30. septembril kogunes Rapla kultuurikeskuses Eesti Vabaerakonna erakorraline üldkoosolek, et valida erakonnale uus esimees. Valituks osutus Kaul Nurm, kes oli erakonna senine aseesimees. Aastatel 1992 – 2016 oli ta Eestimaa talupidajate keskliidu peadirektor.

Nurm kogus erakonnasisestel valimistel 125 häält. Tema vastaskandidaadid olid senine Vabaerakonna esimees Andres Herkel ja Tarmo Kask. Herkel kogus teisena 91 häält ja Kask kolmandana 7 häält. Erakonna liikmed said oma hääle anda nii elektrooniliselt kui kohapeal sedelile märkides.

Nurm ütles peale valimistulemuste selgumist, et need tulemused teevad tema elu keeruliseks ja põnevaks. “Usun ja loodan, et Vabaerakond võitis sellest. Kas mina sellest kaotasin või võitsin? Ei oska öelda. Luban, et annan oma energia ja parima tahte selleks, et me suudaksime täita oma unistuse. Minu unistus on see, et kui me läheme valimisvõitlusse, siis teeme parema tulemuse kui neli aastat tagasi,” sõnas Nurm.

Kaul Nurme ülesanne on nüüd viia Vabaerakond vastu Riigikogu valimistele, mis toimuvad 3. märtsil 2019. Lisaks valiti pühapäeval Raplas Vabaerakonnale ka uued juhatuse-, aukohtu ja revisjonikomisjoni koosseisud. Vabaerakonnas on pühapäeva, 30. septembri seisuga 606 liiget.

Vabaerakonna tegevjuht Alar Mutli ütles erakorraline üldkoosolek toimus Raplas tema otsuse läbi. Rapla kultuurikeskuse tingimused olid tema sõnul selle ürituse läbiviimiseks igati sobivad. “Mõnes 500 istekohaga saalis oleks jäänud tühi mulje,” sõnas ta.

1 kommentaar

Subscribe
Notify of
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare