11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSKohila VK/E-Service alustas Eesti meistrivõistlusi kahe kaotusega

Kohila VK/E-Service alustas Eesti meistrivõistlusi kahe kaotusega

Siim Jõgis

Möödunud nädalal tehti algust Eesti naiste võrkpalli meistrivõistlustega. Teiste seas on konkurentsis tunduvalt noorenenud koosseisuga Kohila VK/E-Service.

Võrreldes eelmise hooajaga, mis kujunes naiskonnale väga raskeks, on muudatusi mitu. Näiteks ei juhenda Kohilat enam senine peatreener Peeter Vahtra, kes leidis uue väljakutse Saaremaalt. Kohilat asus juhendama senine abitreener Ingrid Kangur.
Esimesed mängud läksid Kohila VK/E-Service’i jaoks üle kivide ja kändude ja vastu tuli võtta kaks kaotust. Naiste Eesti meistrivõistluste esimeses mängus kohtusid möödunud hooaja neljas Kohila VK/E-Service ja eelmise hooaja viies võistkond Audentese SG/Noortekoondis. Võidu ja kolme punktiga startis külalisvõistkond Audentese SG/Noortekoondis. Kohilas peetud vastasseisus nägid pealtvaatajad nelja geimi, millest üks lõppes võõrustajate paremusega.
Avageimis jäi 25:19 tulemusega peale võõrsil mänginud Audentese SG/Noortekoondis, kuid Kohila suutis teise geimi 25:20 ülekaaluga mänguseisu viigistada. Seejärel olid taas edukamad külalised, võites kolmanda geimi 25:20 ja neljanda 25:19 ning kogu mängu seega 3:1 (19, -20, 20, 19).
Hooaja teise kohtumise pidasid Kohila neiud laupäeval, 29. septembril. Siis mindi võõrsil vastamisi TalTech/Tradehouse naiskonnaga. Võitjas ei tekkinud kahtlust kordagi. Kodusaalis mänginud TalTech/Tradehouse oli selgelt parem ning võttis 3:0 võidu. Kohila naiskonnast keegi kahekohalise tulemuseni ei jõudnud, resultatiivseimana kogus Annika Loper kuus punkti. Kohila naised jäid hätta nii pallingu vastuvõtul kui ka rünnakul, näidates vastavalt 17-protsendilist ja 22-protsendilist efektiivsust. Võitjate samad näitajad olid 56 ja 36 protsenti.
Kohila peatreener Ingrid Kangur ütles, et tegelikult oleksid mõlemad kohtumised olnud naiskonna jaoks võidetavad. Põhilise probleemina tõi ta välja selle, et koosseisu komplekteerimine on alles pooleli. Sellega loodab ta ühele poole jõuda järgmisel nädalal. Kõige kitsamad on lood sidemängijatega. Ja seda mitte ainult Kohilas, vaid terves Eesti naiste võrkpallis. Järelkasvu ei ole Kanguri sõnul lihtsalt peale tulnud. Ainukene võimalus tundub olevat tuua lisajõude välismaalt.
Kangur ütles, et tänavust hooaega võetakse rahulikumalt ning antakse seega rohkem võimalusi Kohila oma kasvandikele. Ka mängukalender on hõredam kui varasematel aastatel. Näiteks on järgmine liigamäng planeeritud alles 21. oktoobrile, kui sõidetakse külla Saaremaale. Järgmine kodumäng on praeguse seisuga planeeritud alles 25. novembri peale. Siiski saavad Kohila fännid omadele kodusaalis kaasa elada ka varem, sest vahepeal peetakse mänge Eesti karikavõistlustel.
Eesti võrkpalliliidu veebilehel on Kohila naiskonnas uueks hooajaks üles antud järgmised mängijad: Anni-Ly Abel, Katariina-Katrina Arulaane, Helina Heinala, Isabel Kaerpõld, Kulla Kalso, Karmel Kibuvits, Annika Loper, Annaliisa Mals, Agnes Markus, Anne Marit Mereküla, Eliisa Neigo, Kaisa Siimann, Eva Lotta Sikka ja Melani Vahesaar.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare