22.2 C
Rapla
Laupäev, 18 mai 2024
RSRaplamaad külastas 30 suursaadikut Hiinast Ameerikani

Raplamaad külastas 30 suursaadikut Hiinast Ameerikani

Mari Tammar

Tegemist oli haridus- ja teadusministeeriumi diplomaatilisele korpusele korraldatud teabepäevaga, mis seekord keskendus haridusinnovatsioonile ja kutseharidusele.
„Me oleme väga uhked, et siin on uus ja innovaatiline riigigümnaasium,” kommenteeris ministeeriumi esindaja Anu Vask põhjust, miks seekord osutus õppepäeva kohaks Raplamaa. Samuti tunnistas ta, et Raplamaa on Tallinnale meeldivalt lähedal.
Suursaadikute päeva avas Rapla riigigümnaasiumis Rapla vallavanem Piret Minn, kes tervitas kohale tulnud saadikuid ja tänas neid aja ja uudishimu eest, mida nad Raplale pühendavad. Samuti avaldas ta lootust, et suursaadikud leiavad Raplamaalt mõtteid ja ideid, mis on nende ja nende esindatavate riikide jaoks uued.
Seejärel kõlasid ettekanded, mis tutvustasid Eesti haridussüsteemi, digirevolutsiooni ja Raplamaad üldisemalt. Pärast seda tutvusid suursaadikud kooliga. Mitmed diplomaadid avaldasid nähtu ja kuuldu üle imestust ja imetlust ning pidasid Eesti eeskuju inspireerivaks. Pärast kohtumist riigigümnaasiumis sõitsid nad edasi Kehtna kutsehariduskeskusesse.
Kokku oli Raplamaad külastanud delegatsioonis ligi 50 inimest, nende seas ka USA, Jaapani ja Hiina suursaadikud.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare