spot_img
-0.6 C
Rapla
Esmaspäev, 27 märts 2023
RSFOTOD: Anvelt ja Reinsalu külastasid Kuusiku Altveskit

FOTOD: Anvelt ja Reinsalu külastasid Kuusiku Altveskit

Reede ennelõunal käisid siseminister Andres Anvelt ja justiitsminister Urmas Reinsalu Kuusiku Altveskil tutvumas noortestuudio MINA OLEN tegemistega. Külastuse eesmärk oli saada ideesid ja luua alus koostööks, kuidas ennetada kriminogeensete noortekampade teket. Noortestuudioga on just sel suvel liitunud suur hulk lapsi, eriti poisse, nii et seda ennetustööd Kati Saara Vatmanni juhtimise all tehakse märkamatult Altveskil kogu aeg.
Kohal oli ka Rapla valla lastekaitsespetsialist Sirve Salu, kes rääkis, kuidas vald seniajani noortestuudio tegemisi on toetanud ja mida nemad edaspidi ootaks. Kõige suurem probleem on seni olnud poistega, kellele on raske leida neid huvitavat tegevust. Erinevaid laulu-, tantsu- ja spordiringe küll on, kuid nagu Vatmanngi lisas – poisid jäävad poisteks. Neile on vaja rohkem tehnilisi huvialasid.
Ühe sobiva lahendusena pakkus Anvelt välja drooninduse, mis areneb aina enam. Sisekaitseakadeemias ongi käivitumas programm, milles Kuusiku lennuväli oleks esimene koht, mis kaasataks noorte väljaõppele droonide osas.
Algul oli noortestuudios käijaid 7, nüüd on neid nimekirjas 37, neist alaliselt käib kohal üle 20. Üks oluline märksõna, kuidas noorte huvitegevust arendada ja võimalikult paljudeni jõuda, on noorte kaasamine. Järgmisel nädalal moodustatakse Altveskil noorte nõukogu, kes hakkab otsustama, milliseid tegevusi ja juhendajaid nad endale soovivad.
Mõlemad ministrid tutvusid Altveski ruumidega ja said kuulda kokkuvõtet sellest, mida seni tehtud ning mis on järgmised sammud, et noortele veelgi paremat keskkonda luua. Koostöö justiitsministeeriumi veetava töögrupiga võimaldaks noortestuudiol olla hea eeskuju teistele, annaks võimaluse ise otsuste tegemisel kaasa rääkida ja saada oma tegevusele ka ressursse.

« kohta 2 »
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused