24.4 C
Rapla
Esmaspäev, 22 juuli 2024
RSLümandu mõisa valitsejamaja sai Muinsuskaitseameti tunnustuse

Lümandu mõisa valitsejamaja sai Muinsuskaitseameti tunnustuse

Helerin Väronen

Eile tähistas Muinsuskaitseamet oma 25. sünnipäeva ja andis Eesti Arhitektuurimuuseumis üle tunnustused aasta parimatele. 11 kategoorias jagati välja 29 tunnustust neile inimestele, kes pidevalt ja äärmise vastutustundega pärandisse panustavad. Üks tunnustustest tuli ka Raplamaale.
Kategoorias “Muinsuskaitsealal või selle kaitsevööndis hästi taastatud hoone” sai tunnustuse Märjamaa vallas asuva Lümandu mõisa valitsejamaja. Hoone on Nõukogude ajal rikutud ja kapitaalselt ümber ehitatud. Lümandu valitsejamaja pole küll ise muinsuskaitse all, kuid asub peahoone vahetus läheduses ja seega muinsuskaitsevööndis. Valitsejamaja uued omanikud, Andres ja Katrin Ella on taastamisel lähtunud sellest, milline hoone varem oli. Hoone on taastatud koduks. Muinsuskaitseamet loodab, et saadud tunnustus julgustab omanikke edasi liikuma Lümandu mõisa peahoone taastamise juurde.
Lugu Lümandu mõisa valitsejamaja taastamisest lugege 17. oktoobri Raplamaa Sõnumitest.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare