11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSPererühmade õppevideo tantsisid sisse Märjamaa noored

Pererühmade õppevideo tantsisid sisse Märjamaa noored

Reet Saar

Tallinnas Salme kultuurikeskuses 13. oktoobril toimunud esitluskontserdil tantsiti läbi kogu 2019. aasta juubelitantsupeo „Minu arm“ kava. Sel peol on uue rühmaliigina loodud nn pererühmad, kus tantsivad üheskoos 8 täiskasvanut ja 16 last.
Pererühmad on loodud selleks, et võimaldada ka Eesti väiksematel kohtadel saata kollektiive tantsupeole. Kokku pandi järgmise aasta tantsupeole kirja 132 pererühma.
Pererühmade liigijuht on Kalev Järvela, kes lõi vastsele rühmaliigile ka uue tantsu „Kirisabalind“. See on tehtud Kadrina kihelkonnast pärit laulumängude põhjal ansambli Estonian Voices muusika järgi. Kevadel võttis Järvela appi Märjamaa noored rahvatantsijad, kellega koostöös valmis vastse rühmaliigi pikk tants, mis ongi peol nende ainus number. Noorte segarühma Tantsulka liikmed õppisid tantsu tutvustamiseks ära täiskasvanute osa ja Hopsti rühm laste osa.
Neljapäeval, 11. oktoobril tegid Märjamaa rahvatantsijad enne suurele lavale astumist peaproovi ja esinesid vaatama kutsutud lapsevanematele. Kohal oli ka ETV esindus ja salvestatud klippi näidati õhtul „Aktuaalse kaamera“ lõpus. Laupäeval kanti tants ette Salme kultuurikeskuse laval ja sellest esitusest saab ühtlasi õppevideo.
Hopsti ja Tantsulka rühma tantsuõpetajad Darja Lehtsalu ja Tiina Kokemägi rääkisid, et lastele tants meeldis ja nad õppisid seda huviga. Tõsi, kuna viimasel ajal tehti proove kaks korda nädalas, oli vahel ka tüdimuse märke, aga üldiselt võtsid noored Kalev Järvela käe all töötamist kui huvitavat kogemust. Selle kõrvalt õpivad Tantsulka ja Hopsti ka oma rühmaliigi tantse.
„Lapsed olid suurel laval väga tublid ja esinemine läks korda,“ kinnitas tantsuõpetaja Darja.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare