11.1 C
Rapla
Reede, 29 märts 2024
RSTsüklokross pakkus põnevust nii osalejaile kui ka publikule

Tsüklokross pakkus põnevust nii osalejaile kui ka publikule

Mariliis Vest

Laupäeval sai Rapla Vesiroosi terviserajal ja selle ümbruses jälgida põnevat jalgrattaspordiala nimega tsüklokross. Mitmekülgset rada oli läbima tulnud ligi kakssada ratturit.

Tegemist oli Soudal Eesti CX (tsüklokross) 2018. aasta karikasarja IV etapiga. Rapla tsüklokrossivõistlus kujutas endast 2,75-kilomeetrist ringi, mis oli atraktiivne nii võistlejatele kui ka publikule, sest sisaldas endas kiiremaid kattega lõike, liiva, pargi roheala, mäkketõuse, sildu ja kunstlikke takistusi. Kogu võistlus oli üles ehitatud selliselt, et oli jälgitav ka pealtvaatajatele.


Säärane jalgrattasport kogub MTÜ Raplamaa Rattaklubi esindaja ja laupäevase ürituse korraldaja Ain Täpsi sõnul Euroopas, eelkõige Madalmaades ja Prantsusmaal ning ka Eestis populaarsust. Rapla CX oli üks väheseid jalgrattavõistlusi Eestis, mida viidi läbi linna territooriumil. Osalejaid oli kokku 197.
Võistlema olid tulnud mitme vanuseklassi esindajad. Ratturitele oli ette antud kindel aeg, mille jooksul rada läbida. Näiteks noorematel oli ette antud viisteist minutit, aga maksimumaeg raja läbimisel oli üks tund. Täpne läbitavate ringide arv määrati kahe esimese ringi läbimiseks kulunud keskmise ringiaja põhjal, arvestusega, et võitja lõpuaeg oleks võimalikult lähedal võistluse kestusele. Meestel õnnestus Täpsi sõnul läbida tunni aja jooksul näiteks kaheksa ringi.
Meeste eliidis pälvis esikoha Peeter Pruus (KoMo), kes edestas enam kui minutiga Caspar Austat (Tartu Ülikooli Akadeemiline Spordiklubi) ja ligi kahe minutiga juunioride arvestuses võistelnud Rait Ärmi (Porter Racing). Eliidis tuli kolmandaks Magnus Krusemann. Kolm esimest karikasarja etappi võitnud Markkus Pajur ei startinud.
Naiste eliidis oli parim Tatjana Dobolina (Klubi Spordipartner), teisele kohale sõitis end Maris Kaarjärv (SK Rakke) ning kolmandale Jaanika Kurgjärv (Rein Taaramäe Rattaklubi).
Soudal CX karikasarja kokkuvõttes juhib absoluutarvestuses ja eliidis Krusemann, naistest jätkab liidrina Dobolina.
Rapla võistluse käigus selgitati välja ka Eesti meistrid 13- ja 14-aastaste vanuseklassis, kellel oli kaks sõitu: üks karikasarja etapp, teine Eesti meistrivõistlused. Eesti meistriks tüdrukute arvestuses (sõit 25 minutit) tuli Karolin Surva (Smart Sport), teisele kohale Annabrit Prants (Kalevi Jalgrattakool) ning kolmandale Hanna Heinsaar (Nõmme Rattaklubi). Noormeeste arvestuses samal alal näitas parimat tulemust Romet Pajur (CFC Spordiklubi), teine oli Martin Krusemann (Kalevi Jalgrattakool) ning kolmas Aaron Aus (Rein Taaramäe Rattaklubi).
Täpsi sõnul tsüklokrossi üritus Raplamaal esmakordne ei ole, kuid Raplas küll. Osalejate arv oli selline, nagu oli planeeritud, ning tagasiside on tema sõnul olnud väga positiivne. „Rada võistlejatele meeldis. Suure panuse ürituse kordaminekuks andis ka ilm, vahepeal oli päike ja temperatuur ei olnud nii hull, kui me kartsime,“ ütles ta.

Rapla eeliseks pidas Täpsi ka asjaolu, et on olemas suur spordihoone, kus on sportlastele vajalikud tingimused tagatud. Välisvõistlejatest olid kohal kaks ratturit Venemaalt, kaheksa Lätist ning kolm Soomest.
Kõikide vanuseklasside kolm esimest said auhinna, samuti meeste ja naiste üldarvestuse seitse paremat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare