11.1 C
Rapla
Kolmapäev, 27 sept. 2023
RSFOTOD: Rappeli keskuse apteegis oli näidissulgemine

FOTOD: Rappeli keskuse apteegis oli näidissulgemine

Raplamaa Sõnumid

29. oktoobri pärastlõunal kell 14 sulgesid 55 Eesti haruapteeki oma uksed. Tegemist oli näidissulgemisega, millega Eesti Apteekide Ühenduse sõnul taheti “juhtida tähelepanu seadusandja praagile, mille tõttu tuleb need apteegid hiljemalt juunis lõplikult kinni panna”.
Raplas sulges pärastlõunal uksed Apotheka haruapteek Rappeli keskuses.
Eesti Apteekide Ühenduse (EAÜ) juhi Timo Danilovi sõnul ei olnud Riigikogu eesmärk neli aastat tagasi ravimiseadust muutes haruapteeke sulgeda, kuid lõpuks kukkus see nii välja. Riigikogu soovis haruapteekide kvaliteeti tõsta ja kohustas apteegipidajaid neid ümber tegema põhiapteekideks. Tegelikult muutsid aga üksteisega vastuolus olevad seadusemuudatused ümberkujundamise võimatuks.
Eesti Apteekide Ühendus on teinud ettepaneku ühtlustada haruapteekide kaotamise tähtaeg üldapteekide omandipiirangute rakendumisega alates 1.04.2020, millest alates võivad apteekide omanikud olla vaid proviisorid.

MIS ON HARUAPTEEK?

Haruapteek on põhiapteegi (üldapteegi) struktuuriüksus, millel puudub iseseisev tegevusluba. Haruapteekide ruumide pindala ja liigenduse nõuded on leebemad, neil puudub ravimite kohapeal valmistamise kohustus, kuid nad saavad seda teenust tellida oma põhiapteegist. Haruapteegil ei pea olema eraldi proviisoriharidusega juhatajat, tema tegevuse eest vastutab põhiapteegi juhataja. Tavaline apteegikülastaja ei tee reeglina põhiapteegil ja haruapteegil vahet.

Kõik uudised
Kuulutused