spot_img
5.5 C
Rapla
Reede, 24 märts 2023
RS42. Hammeri mälestusturniiril osales 30 maletajat

42. Hammeri mälestusturniiril osales 30 maletajat

Pühapäeval, 28. oktoobril kogunesid Kohila gümnaasiumi saali malesportlased, et mõõtu võtta Aleksander Hammerile pühendatud mälestusturniiril. Võistlejaid oli ühtekokku kolmkümmend, esikohaga läks koju pealinna maletaja.

Võistluse eesmärke oli välja toodud mitu: tähistada “Eesti Vabariik 100” ning propageerida malet, samuti luua kohalikele maletajatele mängimisvõimalusi ning teadvustada ja tutvustada Kohila piirkonda ja selle traditsioone. Osavõtuõigus oli kõigil Rapla maakonna maletajatel ning turniirile olid kutsutud ja kohale tulnud ka külalisvõistlejad Saku, Saue, Keila, Tallinna ja Saaremaa maleklubidest.
Võistlused viidi läbi Šveitsi süsteemis: seitse vooru ajakontrolliga viisteist minutit. Igale käigule lisandus kaks sekundit. Parimat tulemust näitas pühapäeval Tallinna maleklubi mängija Hendrik Olde, kellele jäi napilt alla Rapla maleklubi mees Kaimar Puusepp. Kolmandale kohale võistles end aga naismängija, Tallinna maleklubi ridadesse kuuluv Grete Olde.
Kokku võistles kakskümmend viis meest ja viis naist. Raplamaalastest oli kohal viisteist maletajat. Võistluse viit esimest autasustati rahalise auhinnaga. Nii sai näiteks esikoha omanik viiekümneeurose preemia ja viienda koha omanik viieteisteurose tasu. Võistlust korraldas Rapla Maleklubi, toetas Kohila vallavalitsus.
Kohila vallavanem Heiki Hepner ütles, et Aleksander Hammeri mälestusturniiri näol on tegemist valla kõige kauem järjepidevalt kestnud spordivõistlusega. „Et osalejaid on nii noori kui ka vanu, lähedalt ja kaugemalt, võib sellele turniirile veel pikka iga ennustada,“ lisas ta.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
Vaata kõiki kommentaare
Sõnumid
Kõik uudised
Kuulutused